Βαθμολογία

«Να διεκδικήσουμε αυτό που λένε οι νόμοι»

Τη νίκη με το ελάχιστο πήρε η Λαμία επί του Αγροτικού Αστέρα, με τον Δημήτρη Σπανό να εντοπίζει λάθη, αλλά και να μένει ευχαριστημένος από κάποια πράγματα που είδε.

Ο προπονητής της ομάδας της Φθιώτιδας που αποβλήθηκε στο φινάλε για τη διαμαρτυρία του μετά τον καταλογισμό ανύπαρκτου πέναλτι, ζήτησε «συγγνώμη» για τη συμπεριφορά του, αλλά εξήγησε τη στάση του.

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την 4η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που, όπως είπε, ο σύλλογος θα διεκδικήσει εντός και εκτός γηπέδου.

«Εμείς είχαμε δει την ομάδα όντως τον Αγροτικό Αστέρα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, την είχαμε αναλύσει. Είναι ο Αγροτικός Αστέρας μια ομάδα από τις πιο φορμαρισμένες και καλές ομάδες. Παίζει ποδόσφαιρο έχοντας τακτική συμπεριφορά σε άμυνα και επίθεση. Μια ομάδα δουλεμένη και σοβαρή. Ξέραμε από τη πρώτη στιγμή ότι είναι δυσκολοκατάβλητη. Περιμέναμε τη δυσκολία που θα είχε το ματς. Έπαιξε το ρόλο του στο να μη βρει ρυθμό το παιχνίδι και ο διαιτητής με τα συνεχόμενα σφυρίγματα. Αν φτάνεις στη φάση του 87΄ ή τη φάση του 90ου λεπτού το οποίο έχουμε άποψη μιας και η μπάλα βρήκε σε παίκτη με πράσινη φανέλα και όχι με μπλε. Φταίμε εμείς γιατί έπρεπε νωρίτερα να τελειώσουμε το παιχνίδι.

Συνέχεια της συγγνώμης που θέλω να δηλώσω σαν προπονητής είναι για την ηρεμία που πρέπει να έχει η ομάδα μας. Τακτικά ήμασταν καλοί. Προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε, να παίξουμε. Δεν μας άφησε ο αντίπαλος. Ήμασταν μέτριοι στην ουσία όμως ήμασταν τόσο καλοί όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι να πάμε στο επόμενο. Θέλουμε να παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Εμείς δεν παίζουμε για κανέναν. Είμαστε αυτόνομοι και παίζουμε για τους εαυτούς μας. Ο εκνευρισμός μου είχε να κάνει με ότι να δέχεσαι γκολ στις καθυστερήσεις για κάτι που δεν είναι και να είναι καλά ο Πίτκας που απέκρουσε το πέναλτι. Όλοι κάνουν προσπάθεια, όλοι τα δίνουν όλα. Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα για τη προσπάθεια. Λειτουργεί άψογα και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Μια ομάδα με δυναμική και ποιότητα. Φυσικά δεν το συζητάμε δεν πρέπει να αλλάξει κατηγορία. Να είναι του χρόνου πάλι μαζί μας.

Ο στόχος μας είναι η 4η θέση στην οποία εκ των πραγμάτων θα ζητηθεί άδεια για τη Σούπερ Λίγκα. Άρα βάση νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά αυτό που λένε οι νόμοι. Ένας άλλο τρόπος για να πετύχεις το στόχο είναι η παρακαταθήκη που σου δίνει η θέση που θα τερματίσεις. Άλλο η 4η θέση και άλλο η 8η για παράδειγμα. Είναι άλλη η αφετηρία για την επόμενη χρονιά. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και έτσι το έχουμε φιλοσοφήσει και έτσι το βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Πίτκας που μίλησε εκ μέρους των παικτών εξήρε τον τρόπο παιχνιδιού του Αγροτικού Αστέρα, ενώ μίλησε και για τη φάση του πέναλτι και το πώς «ψάρεψε» τον Διαμαντόπουλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Γνωρίζαμε ότι είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα και είναι απορίας άξιο πως βρίσκεται σ αυτή τη βαθμολογική θέση. Είναι από τις λίγες ομάδες στη Β΄Εθνική που παίζουν ποδόσφαιρο και συγχαρητήρια να δώσω γι αυτό. Λίγες ομάδες έχουν έρθει εδώ να παίξουν ποδόσφαιρο και ο Αγροτικός Αστέρας το έκανε. Καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς στην αρχή, βάλαμε κι ένα γκολ. Αλλά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Εμείς είμαστε αυτοί που τα κάνουμε εύκολα και εμείς που τα κάνουμε δύσκολα. Γίνεται σωστή δουλειά, συνεχίζουμε. Ο στόχος αυξάνεται και ευελπιστούμε να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε.

Καλή συνέχεια στον Αγροτικό Αστέρα και εμείς ξεκινάμε τη προετοιμασία μας τώρα για το ματς με τη Καλλιθέα. Το πέναλτι που έπιασα έχει να κάνει με τη σωστή δουλειά που κάνω με το προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας αλλά και με τον Διαμαντόπουλο που τον ξέρω από το πρώτο εξάμηνο στον Παναιγιάλειο. Επέλεξα να πέσω από εκεί και δικαιώθηκα».