Βαθμολογία

Δίωξη για πλαστογραφία στην ΕΠΣ Μακεδονίας

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ΕΠΣ Μακεδονίας προχώρησε την Παρασκευή (18/3) ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης. Αυτό συνέβη διότι έχει έρθει στο προσκήνιο υπόθεση με πλαστογραφία σε διπλώματα προπονητών ομάδων που ανήκουν στην εν λόγω ΕΠΣ, η οποία καλείτει να δώσει εξηγήσεις.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε διορθωτική παρέμβαση στη δίωξη κατά του Πανελευσινιακού, μια και αρχικά γινόταν αναφορά στο όνομα του προέδρου των «σταχυοφόρων» Σπύρου Δημόπουλου ως «Φούκου», που είναι το ψευδώνυμό του, για να αντικατασταθεί τελικά με το «Σπυρίδων» και αφού ειχε προηγηθεί και εξώδικο διαμαρτυρίας από πλευράς της ομάδας της Ελευσίνας.

Τέλος, αποδέκτης δίωξης έγινε και ο Ιωνικός για παραβάσεις που καταγράφηκαν στον αγώνα με τον Εθνικό. Αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά:

-Της ΠΑΕ Πανελευσινιακός 1931, νόμιμα εκπροσωπούμενης, του Σπυρίδωνος Δημόπουλου, προέδρου ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 και του Κωνσταντίνου Γκαλούφα, αξιωματούχου της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931, για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς στις διατάξεις των άρθρων 18, 34, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ).

-Της ομάδος ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας, νόμιμα εκπροσωπούμενης, για πράξεις πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 14 και 15 παρ. 5 εδ. α’, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Ιωνικός Νίκαιας-Εθνικός Πειραιά, πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας, 5/3/2016).

-Της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, νόμιμα εκπροσωπούμενης, του Ευάγγελου Γραμμένου, Προέδρου του ΔΣ της ΕΠΣ Μακεδονίας, του Αριστοτέλη Κιάκη, προπονητή, του Σάββα Δημητριάδη, Γενικού Γραμματέα του ΔΣ της ΕΠΣ Μακεδονίας, του Χασάν Μπάμπικερ, Εκπροσώπου Επιτροπής Προπονητών ΕΠΣ Μακεδονίας, του Λάμπρου Ανδριόπουλου, Προέδρου ΔΣ Συνδέσμου Προπονητών Θεσ/νίκης, του Αλέξανδρου Σακκά, Γενικού Γραμματέα ΔΣ Συνδέσμου Προπονητών, του Ιωάννη Παγώνη, Προπονητή και του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, Προπονητή, για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται στις διατάξεις των άρθρων 30 (πλαστογραφία) και του άρθρου 26 (παραβάσεις καταστατικού-κανονισμών - δυσφήμηση του ποδοσφαίρου) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».