Βαθμολογία

Μπλεγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών ο Μπενζεμά

Δεν έχουν τελειωμό τα μπλεξίματα για τον Καρίμ Μπενζεμά. Μετά το σκάνδαλο εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά και το sextape στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής ο παίκτης της Λυών, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» την Παρασκευή (18/3), ο 28χρονος επιθετικός κλήθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και οργάνωσης συμμορίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το σκάνδαλο «Air Cocaine», όπου δύο πιλότοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση είκοσι ετών για μεταφορά κοκαΐνης με σκοπό τη διακίνηση. Αμφότεροι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Δομινικανής Δημοκρατίας το 2013, δήλωσαν αθώοι, αλλά τελικά καταδικάστηκαν.

Η συγκεκριμένη δικαστική έρευνα άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015 από τον εισαγγελέα του Παρισιού και αφορά «οργανωμένη συμμορία με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες», «ξέπλυμα χρήματος» και «διακίνησης ναρκωτικών».

Ένας ιδιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που πλήρωσε για να γίνει η μεταφορά των ναρκωτικών, συνδέεται στενά με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η γαλλική δικαιοσύνη προσπαθεί ακόμα να βρει τον άνθρωπο, ο οποίος είχε την οικονομική ευχέρεια για να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά του φορτίου, ενώ οι δύο καταδικασθέντες είχαν καταθέσει ότι πίσω από αυτούς ήταν ένας άνδρας, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, αλλά και ένας παίκτης. Στις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αυτοί εμπλεκόμενοι διέμεναν είτε στην Ιταλία, είτε στην Ισπανία και φέρεται να είχαν στενή σχέση με τον Μπενζεμά, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να ήταν και ο ίδιος ο Γάλλος σταρ, αυτός που χρηματοδότησε την όλη «επιχείριση».

Η εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως ο Μπενζεμά έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες στον εισαγγελέα, ενώ το περιβάλλον του αναφέρει πως έχει χάσει αρκετά χρήματα από την υπόθεση αυτή.