Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια με 9άρα η Παρί Σεν-Ζερμέν

Η Παρί Σεν-Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας με τη νίκη-ρεκόρ με 9-0 στην έδρα της Τρουά! Τέταρτος σερί τίτλος και 6ος στην ιστορία της PSG, τέσσερα γκολ πέτυχε ο Ιμπραχίμοβιτς.

Οι πρωτευουσιάνοι πήγαν στο +25 από τη Μονακό (με 8 αγωνιστικές μπορεί να πάρει μέχρι 24 βαθμούς) και πήραν το πρωτάθλημα για 4η σερί χρονιά. Έφτασαν τις 6 κατακτήσεις στην ιστορία τους, ενώ η είναι η δεύτερη ομάδα φέτος που παίρνει πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.

Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της στο γαλλικό πρωτάθλημα και μέχρι σήμερα ήταν το 6-0 επί της Γκινγκάμπ τον περασμένο Μάιο. Γενικά, η μεγαλύτερη νίκη είναι το 10-0 επί της Côte Chaude για το κύπελλο το 1994.

Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και έφτασε τα 27 φέτος, ενώ δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι πια ο Έντινσον Καβάνι που σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 14 τέρματα.

Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ στο 13' και μέχρι το 19' είχε γίνει το 0-3 με Παστόρε (17') και Ραμπιό (19'). Ακολούθησε το χατ-τρικ του Ιμπραχίμοβιτς, το αυτογκόλ του Σονιέ, το 0-8 έγινε με το 2ο γκολ του Καβάνι στο 75' (στην επαναφορά από χαμένο πέναλτι) και το 0-9 με το 4ο τέρμα του Ζλάταν στο 88'.

ΤΡΟΥΑ: Ντρεγιέ, Νγκόνγκα (64' Καραμπουέ), Ρινκόν (86' Μαρσιάλ), Σονιέ, Νταμπό (46' Αρκούς), Τιάγκο Χαβιέρ, Νιβέ, Πι, Καμούς, Ζαν, Γκουέιγ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ (46' Μαρκίνιος), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Κουρζαουά, Σταμπουλί, Ραμπιό (61' Μαξουέλ), Παστόρε, Ντι Μαρία (61' Λούκας Μόουρα), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

*κόκκινη 74' Καραμπουέ.

**χαμένο πέναλτι 75' Καβάνι (γκολ στην επαναφορά).