Βαθμολογία

Koύλουμα με κακοκαιρία...

Με άσχημες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα, όπως ενημέρωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Παρασκευή (11/3). Από το απόγευμα του Σαββάτου (12/3), λοιπόν, ο καιρός χαλάει στη χώρα μας και το... μενού περιλαμβάνει καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και χιόνια.

Η επιδείνωση θα αρχίσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ την Κυριακή (13/3) θα μεταφερθούν στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (14/3) τα έντονα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ωστόσο θα επικρατήσουν βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.