Βαθμολογία

Πρόκριση στους «8» για Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ

Η Ρεάλ Μαδρίτης με κορυφαίο τον... Κέιλορ Νάβας που κατέβασε ρολά απέναντι στη Ρόμα, επικράτησε με 2-0 των Ιταλών και σε συνδυασμό με τη νίκη της με το ίδιο σκορ στη Ρώμη πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Στην οκτάδα πέρασε και η Βόλφσμπουργκ που μετά το 3-2 επί της Γάνδης στο Βέλγιο, νίκησε ξανά με 1-0 και πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση.

Την Τετάρτη ξεχωρίζουν οι μεγάλες «μονομαχίες» σε Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη. Συγκεκριμένα η Τσέλσι υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν και η Ζενίτ την Μπενφίκα στη Ρωσία.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 2-0 (4-0)
Ο Κέιλορ Νάβας γλίτωσε από μέγα κάζο τη Ρεάλ Μαδρίτης και χάρις στις εκπληκτικές επεμβάσεις του, αλλά και την αστοχία των παικτών της Ρόμα, η «βασίλισσα» πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Champions League. Το 2-0 των «μερένγκες» στο «Ολίμπικο» αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους «Ρωμαίους» και με το γκολ του Ρονάλντο στο 64΄ και του Ροντρίγκες στο 68΄ επικράτησαν 2-0 και στο «Μπερναμπέου», «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Η Ρόμα έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 14΄ με τον Τζέκο να αστοχεί απέναντι από τον Νάβας. Νέα μεγάλη φάση για τους «Ρωμαίους» στο 28΄, όταν ο Σαλάχ βγήκε τετ-α-τετ με τον Νάβας, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ. Η «απάντηση» της Ρεάλ ήρθε στο 34΄ με τον Τσέζνι να βγαίνει νικητής στο ένας μ΄ έναν με τον Ρονάλντο.

Το... ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών της Ρόμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. «Μοιραίος» παίκτης για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν ο Σαλάχ, ο οποίος στο 50΄ σε νέα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Νάβας κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 56΄ ο Νάβας είπε «όχι» στο βολέ του Φλορέντσι κι έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του ο Μανωλάς βρέθηκε στην καρδιά της μικρής περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των «μερένγκες» απεσόβησε βέβαιο γκολ.

Μετά το 64΄ η Ρόμα «κατέρρευσε». Το γκολ του Ρονάλντο (13ο σε 8 ματς) από την ασίστ του Λούκας άνοιξε το δρόμο για την ολοκληρωτική επικράτηση της ομάδας του Ζιντάν, η οποία στο 68΄ έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Ροντρίγκες από την ασίστ του Ρονάλντο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Ροντρίγκες, Μπέιλ (61΄ Λούκας Βάσκεθ), Μαρσέλο, Μόντριτς (76΄ Χεσέ), Κασεμίρο (84΄ Κόβασιτς), Ντανίλο

ΡΟΜΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Τσέζνι, Περότι, Ντίνιε, Τζέκο, Σαλάχ, Πιάνιτς (46΄ Βενκέρ), Μανωλάς, Κεϊτά (86΄ Μαϊκόν), Ελ Σααράουϊ (74΄ Τότι), Φλορέντσι, Ζουκάνοβιτς

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-0 (4-2)
Με γκολ του Σίρλε στο 74΄ η Βόλφσμπουργκ επιβλήθηκε στην «Φολκσβάγκεν Αρένα» της Γκενκ με 1-0 και μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο πήρε πανηγυρική πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση, δεν τα κατάφεραν και σε μία από τις αντεπιθέσεις τους στην επανάληψη οι «λύκοι» καθάρισαν το παιχνίδι και στις 18 Μαρτίου θα βρεθούν στην κλήρωση των «8» της διοργάνωσης.

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Καστέλς, Ντράξλερ (78΄ Καλιγκιούρι), Κρούζε, Τρας, Ντάντε, Σίρλε (88΄ Σάφερ), Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογκί, Άρνολντ (83΄ Βιεϊρίνια), Νότσε, Ροντρίγκες.

Γάνδη (Χάιν Βανχάεζμπρουκ): Σελς, Ραφίνια (78΄ Φοκετ), Ματόν (68΄ Σεϊφ), Ρενάτο Νέτο, Κουμς, Ντετζεγκέρε, Ασάρε, Νίλσεν, Σιμόν (70΄ Κουλιμπαλί), Μιλίσεβιτς, Γκέρσον

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Γάνδη (Βέλγιο) 1-0 (3-2)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία) 2-0 (2-0)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Τσέλσι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-2

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1

Newsroom ΔΟΛ