Βαθμολογία

Σκέφτεται να μην διαλύσει την ΠΑΕ Εργοτέλης ο Παπουτσάκης

Εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Μαρτίου βρίσκονται άπαντες στον Εργοτέλη, η οποία αναμένεται καθοριστική για το μέλλον του κρητικού συλλόγου.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο μεγαλομέτοχος των Ηρακλειωτών Δημήτρης Παπουτσάκης φέρεται να έχει στο μυαλό του να μην προχωρήσει στη διάλυση της εταιρείας, αλλά σε πώληση του ενεργητικού με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς».

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις, όπως αυτή που εκδηλώθηκε την Τρίτη (1/3) από τον Γιάννη Τζώρτζογλου.

Σε δήλωσή του ο εκ των βασικών μετόχων των «κιτρινόμαυρων» αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα την πρόθεση του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δημήτρη Παπουτσάκη, να μην προβεί σε λύση κι εκκαθάριση της ΠΑΕ (όπως έχουν κάνει όλες ανεξαιρέτως οι ΠΑΕ σε αντίστοιχες περιπτώσεις) άλλα σε πώληση του ενεργητικού με ειδική εκκαθάριση και διατηρηση της εταιρείας, κάτι το οποίο ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του Εργοτέλη.

Είναι προφανής ο στόχος του ν’ αποφύγει με κάθε τρόπο και μέσο τις ευθύνες του για την χρεοκοπία της ΠΑΕ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών του στον Εργοτέλη.

Ως εκ των βασικών μετοχών της ΠΑΕ Εργοτέλης, έχοντας όχι μόνο νόμιμο συμφέρον αλλά και ηθικό χρέος, κάλω τον μεγαλομέτοχο Δ. Παπουτσάκη να ενημερώσει αναλυτικά τους λοιπούς μετόχους άλλα και γενικότερα τον κόσμο του Εργοτέλη για τις προθέσεις του και να μην προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια η απόφαση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συνόλου των μετοχών.

Ο Εργοτέλης έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί από τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του Δ. Παπουτσάκη. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί έτσι ώστε να μπορέσει να κλείσει ομαλά αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία του Εργοτέλη, χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τον σύλλογο.

Γιάννης Τζώρτζογλου

Βασικός Μέτοχος ΠΑΕ Εργοτέλης»