Βαθμολογία

Πανελλαδικές 2016: Ξεκινούν στις 16 Μαΐου

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα είναι διπλές, καθώς θα διεξαχθούν τόσο με το παλιό όσο και με το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφασή της για την ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, ενώ το ακριβές πρόγραμμα των Πανελλαδικών θα δημοσιοποιηθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που προαναφέρθηκε, τα μαθήματα στα Λύκεια αναμένεται να λήξουν στις 13 Μαΐου. Δεδομένου ότι το Πάσχα εφέτος πέφτει ταυτόχρονα με την Πρωτομαγιά και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά Δευτέρα 9 Μαΐου, οι τελευταίες ημέρες θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για επαναλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνεται μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Η φετινή χρονιά λόγω της ιδιαιτερότητας που θα έχει με το διπλό συστημάτων Πανελλαδικών προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη για τους υποψηφίους, καθώς παραμένει άγνωστο πόσοι από τους υποψηφίους παλαιότερων ετών θα επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο αριθμός των φετινών θέσεων που θα διατεθούν για τα πανεπιστήμια και τα TEI θα είναι ξεχωριστός για τα δύο συστήματα εξετάσεων που θα εφαρμοστούν. Το ποσοστό των θέσεων θα οριστεί το επόμενο διάστημα αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων που θα εξεταστεί σε κάθε ένα από τα δύο συστήματα ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.