Βαθμολογία

Αφήνουν τα μπλόκα οι αγρότες στα Τέμπη

Άσπρος καπνός βγήκε από τη νέα συνάντηση που είχαν οι αγρότες με την κυβέρνηση. Το μπλόκο των Τεμπών πήρε την Παρασκευή (26/2) την απόφαση να αποχωρήσει, προειδοποιώντας, όμως, ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις θα επιστρέψουν. Τα τρακτέρ του μπλόκου αναμένεται να αποχωρήσουν συντεταγμένα το πρωί του Σαββάτου (27/2).

Όπως εξήγησε το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης, η κυβέρνηση θέλει να «τελειώσει» τον αγροτικό κόσμο, ξεκαθαρίζοντας ότι, όπως διεμήνυσαν και στον Αλέξη Τσίπρα, «δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Κάνοντας μια αποτίμηση των 37 ημερών του αγώνα των αγροτών, σημείωσε: «Πήραμε τα 9.500 αφορολόγητο. Καταφέραμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πήραμε παράταση ως προς την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ μέχρι το 2021 και πιο ομαλή μετάβαση. Πήραμε 5% κάτω από τις εισφορές που υπολόγιζε να βάλει η κυβέρνηση. Εξασφαλίσαμε πιο ομαλή φορολόγηση ως το 2021 και 4 μονάδες κάτω από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, και εξασφαλίσαμε επίσης την ρύθμιση επανασύνδεσης με την ΔΕΗ για τα αρδευτικά όπως και την ρύθμιση δανείων των αγροτών ώστε να δικαιούνται όλοι οι αγρότες “κάρτα αγρότη”.

Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολύ μεγάλα όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλουμε να παράξουμε και στην πορεία η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της, εφόσον δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι στην ψήφιση των νομοσχεδίων θα είμαστε παρόντες».

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 20.00 άνοιξε και το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα με τη Βουλγαρία και προς το παρόν δεν θα κλείσει εκ νέου. Ίδια απόφαση πήρε και το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης.

a-sports.gr