Βαθμολογία

Ανακαλούνται 55 εκατ. Mars στην Ευρώπη

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε σήμερα μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η οποία αφορά ιδιαίτερα τις μάρκες Mars και Snickers, αφού ένας καταναλωτής βρήκε «ένα μικρό κομμάτι πλαστικού» σ' ένα προϊόν του ομίλου.

Ο όμιλος, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει ανάκληση προϊόντων του στη Γερμανία και την Ολλανδία. Όμως λίγο αργότερα η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε ότι διέταξε μια γιγάντια ανάκληση των προϊόντων της σε 55 χώρες.

«Απ' ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά «αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία», σ' ένα εργαστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλείται τη θυγατρική της Mars στην Ολλανδία, στη χώρα αυτή πραγματοποιείται επίσης ανάκληση των ίδιων προϊόντων.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν», αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ.

Στην ανακοίνωση της Mars δεν αναφέρεται ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.

Ωστόσο σύμφωνα με το BBC το εργοστάσιο της Mars στη Γερμανία παράγει 10 εκατομμύρια κομμάτια την ημέρα.

Ίσως να πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση προϊόντων στην ιστορία της Mars.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Με ανακοίνωσή της η H Mars Hellas ανακοίνωσε την «αυτόβουλη προληπτική ανάκληση» ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας.

Η προληπτική ανάκληση αφορά στα προϊόντα με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση και τύπο συσκευασιών:

«Ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars® και Snickers® ανακαλείται από την Ελληνική αγορά» ενημερώνει η εταιρεία και προσθέτει στην ανακοίνωσή της: «Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα SNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης των εν λόγω προϊόντων οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com».