Βαθμολογία

Κυπελλούχος ο Απόλλων Λάρισας

Ο Απόλλων Λάρισας αναδείχθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣΛ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016, αφού επικράτησε με σκορ 1-2 του Αχιλλέα Φαρσάλων στο AEL FC ARENA την Τρίτη (23/2).

Του Χρήστου Γκατζούλη
ΦΩΤΟ: Βάσω Γκατζούλη

Την αναμέτρηση παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια γιορτή για τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς είχε καλό ρυθμό με τον Αχιλλέα δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που σκόραρε με τον Παλάσκα και έτσι το ημίχρονο έληξε υπέρ τη ομάδας της Φιλιππούπολης.

Στην επανάληψη ο Αχιλλέας Φαρσάλων κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Νεμπεγλέρα αλλά από μία αδράνεια της άμυνας των Φαρσάλων ο Απόλλων κατάφερε να πάρει ξανά «κεφάλι» στο σκορ με τον Χατζή. Ο Απόλλων με την εμπειρία που διαθέτει μπόρεσε να διαχειριστεί τη συνέχεια και έτσι στο φινάλε να πάρει τη νίκη και το κύπελλο της περιόδου 2015 – 2016.

Πως παρατάχθηκε ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γκικούδης, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιανάκας – Οικονόμου, με τον Κουρούμαλο αριστερά και τον Καραμπούζη δεξιά. Στον άξονα οι Τλούπας – Κομισόπουλος με τον Νεμπεγλέρα μπροστά τους, στις δύο πτέρυγες οι Μπένος – Βούλγαρης και στην κορυφή ο Ζαγγανάς.

Πως παρατάχθηκε ο Απόλλων Λάρισας

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κουρδής Τ., στο κέντρο της άμυνας οι Κολιός – Φλώρος, με τον Αντωνόπουλο από τα δεξιά και τον Γιαννακόπουλο από τα αριστερά. Στον άξονα οι Κουρδής Γ. με Κούρο, μπροστά τους ο Μπόντε, με τους Κυριάκο και Νάστα στις πτέρυγες και τον Παλάσκα στην κορυφή της επίθεσης.

Όμορφη ατμόσφαιρα στις κερκίδες…

Το AEL FC ARENA φόρεσε τα… καλά του και υποδέχθηκε τους φιλάθλους των δύο ομάδων αλλά και τους ουδέτερους που βρέθηκαν στις εξέδρες με σκοπό να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό.

Τα ατμόσφαιρα από νωρίς ήταν εορταστική. Πανό, συνθήματα στην γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για το νομό μας. Πλήθος ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και παλιών διοικητικών βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Το πρώτο ημίχρονο

Πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο 8’ όταν ο Νάστας από δεξιά μπήκε στην περιοχή έκανε ένα χλιαρό σουτ, με τον Γκικούδη χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 16’ πολύ ωραία πάσα του Μπένου στον κενό χώρο, ο Ζαγγανάς ήταν καλά μαρκαρισμένος και δεν μπόρεσε να σουτάρει από θέση βολής. Στο 20’ γέμισε από δεξιά ο Κυριάκος, έξοδος χωρίς αποτέλεσμα από τον Γκικούδη και ο Παλάσκας με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Νάστας έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γκικούδη να μπλοκάρει αυτή τη φορά.

Στο 24’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά με τον Ζαγγανά να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά να την στέλνει πάνω από τα δοκάρια του Κουρδή Τ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 30’ για τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο Βούλγαρης βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Στο 35’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ και ο Τσιανάκας πήρε την κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Κουρδή Τ.

Η επανάληψη

Στο 50’ την σέντρα ο Μπόντε, την κεφαλιά ο Παλάσκας και η μπάλα σε κόρνερ με παρέμβαση του Γκικούδη. Στο 54’ μία αμφισβητούμενη φάση για τον Αχιλλέα. Ο Βούλγαρης σκόραρε, αλλά ο βοηθός έδειξε πως ο επιθετικός των Φαρσάλων ήταν σε θέση οφσάιντ, απόφαση που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο 55’ ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα ο  Παλάσκας από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ξανά. Στο 61’ ο Βούλγαρης από αριστερά έδωσε την πάσα στον Νεμπεγλέρα και αυτός από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1.

Στο 70’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κομισόπουλος έκανε τη κεφαλιά δύσκολα σε κόρνερ ο Κουρδής Τ. Στο 74’ ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ και ο Χατζής έκανε το 1-2 από κοντά.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Κουρούμαλος, Καραμπούζης, Τλούπας (56’ Μεζίνι), Κομισόπουλος (82’ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Μπένος, Βούλγαρης, Ζαγγανάς (65’ Πλιάγκας).

Απόλλων Λάρισας (Μιχάλης Ζιώγας): Κουρδής Τ., Φλώρος, Κολιός, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος (46’ Σκούπρας), Κούρο, Κουρδής Γ., Μπόντε, Κυριάκος (75’ Κουβελάς), Νάστας (59’ Χατζής), Παλάσκας.

Διαιτητική τριπλέτα: Κορέστης, Αναστασίου, Νατσιούλας.