Βαθμολογία

Μπαρέττας: «Ήθελα πολύ να έρθω στον Πανσερραϊκό»

Βαθμό που τον κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από τον Αγροτικό Αστέρα πήρε την Κυριακή (21/2) στον Εύοσμο ο Πανσερραϊκός κρατώντας στο μηδέν τους αντιπάλους του.

Ο Αργύρης Μπαρέττας έκανε το ντεμπούτο του στo συγκεκριμένο ματς και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τη δίψα του για να βοηθήσει, αλλά και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν πολύ κακός και δεν ευνοούσε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε εμείς που θέλουμε να παίζουμε με κατοχή της μπάλας και με πολύ passing game. Το γήπεδο δεν μας το επέτρεψε αυτό και νομίζω ότι ο αγώνας πήγε στο πάθος και στη δύναμη. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση το θέλανε περισσότερο και αυτό φάνηκε στην αρχή του αγώνα αλλά νομίζω ότι εμείς μετά το 30ο ισορροπήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι».

Για τις εντολές του προπονητή του: «Μας είπε ότι πρέπει να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση ότι υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι άσχετα αν το γήπεδο δεν είναι καλό και για αυτό άλλαξε το σύστημα. Πιστεύω ότι αυτό μας ώθησε πιο πολύ, βρήκαμε ελεύθερους χώρους, δημιουργήσαμε φάσεις αλλά δεν ήρθε το γκολ. Πιστεύω όμως ότι ήμασταν καλύτεροι».

Για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανσερραϊκού: «Ήταν το ντεμπούτο μου με τον Πανσερραϊκό. Νομίζω ότι τα πήγα καλά για πρώτο μου παιχνίδι αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, ακόμα έχω πολλά να δώσω και να δείξω».

Για τον Πάουλο Κάμπος: «Είναι ένας προπονητής που ζει πολύ έντονα την κάθε στιγμή. Μπαίνει στα αποδυτήρια με τη ψυχή του. Μας δίνει οδηγίες, αυτά που θέλει να μας περάσει και το κάνει με όλη του τη ψυχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή γιατί σε ανεβάζει ψυχολογικά. Νομίζω ότι είναι πολύ αληθινός ως προπονητής. Πριν μπω στο γήπεδο μου είπε ότι πρέπει να παλέψω και ότι με πιστεύει. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί ήταν το ντεμπούτο μου. Έτσι κατάφερα να αποβάλλω γρήγορα το άγχος.

Ήταν να κάνω μερικές επαφές με τη μπάλα, μετά λύθηκαν τα πόδια μου, δημιούργησα κάποιες προϋπόθεσης αλλά ήμασταν άτυχοι. Εγώ το πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς αν ήταν καλύτερο το γήπεδο. Ήμασταν ανώτερη ομάδα. Δείξαμε ότι έχουμε αλλάξει νοοτροπία και φαίνεται από το αήττητο που έχουμε. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι τους τρεις βαθμούς κι αν δεν γίνει αυτό τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Αυτή τη νοοτροπία θέλει να μας περάσει ο προπονητής μας κάθε μέρα στην προπόνηση».

Για τη μεταγραφή του στον Πανσερραϊκό: «Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Ο Πανσερραϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο με πολύ κόσμο. Είχαν γίνει συζητήσεις για να έρθω και το καλοκαίρι. Ήθελα πάρα πολύ να έρθω στον Πανσερραϊκό. Τελικά αυτό έγινε και είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Ο Πανσερραϊκός έχει πολύ φανατικούς και πολύ καλούς οπαδούς που μας αγκαλιάζουν σε κάθε παιχνίδι, είναι πάντα δίπλα μας. Όταν πήγα να κάνω ζέσταμα στο γήπεδο του Ευόσμου είδα τον κόσμο. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδάνε για την ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Είναι κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο που παίζουν τεράστιο ρόλο».

Για το παιχνίδι με την Καλλιθέα: «Η Καλλιθέα είναι καλή ομάδα, βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα αλλά νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην έδρας μας. Το δείξαμε και με τον Κισσαμικό, ότι τους αντιπάλους θα τους «πνίξουμε» στην έδρας μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να χάσουμε βαθμούς».

Για τις προηγούμενες ομάδες του: «Ξεκίνησα από το Βρασίδα Νέας Περάμου και από εκεί στον Ορφέα Ελευθερούπολης, σε ηλικία 15 χρονών στη Δ εθνική. Πήγα στη Ξάνθη, δύο χρόνια με την ομάδα νέων, δύο χρονια με επαγγελματικό συμβόλαιο. Έφυγα με μια πικρία από την ομάδα, που είναι πολύ καλή, εξαιρετική σε θέματα οργάνωσης αλλά δεν πήρα τις ευκαιρίες που μου άξιζαν. Πήγα στην Καβάλα για να βρω τα πατήματα μου και μετά στο Κοκκινόχωμα που έχω άριστες εντυπώσεις και με βοήθησαν πολύ να έρθω στον Πανσερραϊκό. Ο Πανσερραϊκός είναι το καλύτερο σωματείο για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του γιατί ουσιαστικά τώρα ξεκινάω την καριέρα μου και είμαι χαίρομαι που έχω έρθει σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο που με πιστεύει και θέλω να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Από την πρώτη μέρα όλα τα παιδιά με αγκάλιασαν, σαν να τους ήξερα πάρα πολύ καιρό, είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και γενικά έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια».

Το μήνυμα του στον κόσμο του Πανσερραϊκού: «Να είναι κοντά στην ομάδα, βαθμολογικά ανεβαίνουμε από αγωνιστική σε αγωνιστική. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πάρα πολλά. Δεν το παρατάμε ούτε εμείς ούτε οι φίλαθλοι. Μπορούμε να ανέβουμε κι άλλο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Με καλές εμφανίσεις και ουσία για να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς για να χαρεί ο κόσμος και να έρθει στο γήπεδο».