Βαθμολογία

Εκτός συνόρων ο ΝΟΛ

Στη Γιάλοβα της Τουρκίας ταξίδεψε ο Ν.Ο.Λ. από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, με την αποστολή των αθλητών και των συνοδών τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus με θέμα την παχυσαρκία και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον οργανισμό (καρδιαγγειακά και όχι μόνο) από την απουσία του αθλητισμού στη ζωή μας. Στο project συμμετείχαν group από Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σκόπια.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις στο κολυμβητήριο της Γιάλοβα (Στην Τουρκία υπάρχουν 2000 νέες κατασκευές αθλητικών κέντρων -κολυμβητήρια, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα βόλεϊ, γήπεδα ποδοσφαίρου- ως προς την αθλητική ανάπτυξη της χώρας για την εκ νέου διεκδίκηση των  ολυμπιακών αγώνων στο μέλλων, έπειτα από την απόρριψη της υποψηφιότητας για το 2020).

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει στους νέους να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια πιο δραστήρια ζωή στην οποία θα υπάρχει ο αθλητισμός και η κίνηση. Και οι ειδικοί στόχοι:

- Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση στους νέους σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού.

- Για να διδαχτεί στους νέους το γεγονός πως η παχυσαρκία μπορεί να ξεπεραστεί με τη βοήθεια του αθλητισμού.

- Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση στους νέους σχετικά με την υγιεινή ζωή υιοθετώντας το ως στυλ.

- Να γίνουν γνωστά στους νέους τα σχετικά με τις ασθένειες και το τι μπορεί να προκαλέσει η ανενεργός ζωή.

- Να κάνει γνωστά τα διάφορα αθλήματα - κλάδους στους νέους.

- Να αναπτυχθεί η διεθνής συνεργασία για την υγιεινή διατροφή και την αποφυγή της ανενεργούς ζωής.

- Να ενθαρρύνει τους νέους να κάνουν αθλητισμό για μια υγιή ζωή. 

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων ήταν: Παιχνίδια, συζητήσεις, ανταλλαγή ιδεών, έρευνα, παιχνίδι ρόλων, ομαδικές εργασίες, ξενάγηση, ενεργοποιητές,  πεδίο επίσκεψης, πρακτική, αξιολόγηση ομάδας, παρουσίαση, ατομική εργασία, έρευνα.

Ώστε να καταλήξουν στα μακροπρόθεσμα πιθανά οφέλη και προβλεπόμενα αποτελέσματα και επιπτώσεις: ούτος ώστε οι νέοι να μάθουν το γεγονός ότι η παχυσαρκία μπορεί να ξεπεραστεί μέσω του αθλητισμού, να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του αθλητισμού με την παρουσίαση των εμπειρογνωμόνων, συζητήσεων, συμπερασμάτων.

Ώστε η ευαισθητοποίηση να αυξηθεί στους νέους σχετικά με τις μορφές ζωής. Να μάθουν τις ασθένειες που ο ανενεργός τρόπο ζωής προκαλεί, να γνωρίσουν διαφορετικά αθλήματα κλάδους, να ενθαρρύνονται να κάνουν αθλητισμό για μια υγιή ζωή, να νιώσουν την ανάγκη για μια ενεργό ζωή και να είναι διατεθειμένοι να κάνουν αθλητισμό.

Ως αποτέλεσμα της ισχυρής επικοινωνίας και της συγχώνευσης, να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμη διεθνή συνεργασία σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη μη ανενεργό ζωή.

Επίσης την Πέμπτη η αποστολή αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη όπου πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας στο κολυμβητήριο της Γαλατασαραι με την ομάδα Α1 ανδρών της Ανταλάρ, κατόπιν συνεννόησης του κ. Ζουμπουλιά Κωνστανίνου (συνοδού της αποστολής και προπονητή της Α2 αντρικής ομάδας πόλο του Ν.Ο.Λ.) με τον κ. Βαμβακάρη Κωνσταντίνο, Έλληνα προπονητή της  Α1 αντρικής ομάδας πόλο της Ανταλάρ τον οποίο και ευχαριστούμε για την όλη διευκόλυνση κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη.