Βαθμολογία

Kούγιας: «Κάνει υπερπροσπάθεια ο Τσιριμπής»

Το πρόβλημα επιβίωσης της Παναχαϊκής καθημερινά γίνεται όλο και πιο έντονο… Τα έντεκα δελτία των χειμερινών μεταγραφών παραμένουν στον αέρα και μαζί η ομάδα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος των Αχαιών Ποτής Τσιριμπής ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη (16/2) συνέντευξη Τύπου...

Και βέβαια, ως αιτία του... κακού για τη μη έκδοση των δελτιών των νέων παικτών έβγαινε από τους «ροσονέρι» πως ήταν ένα αγκάθι 400.000 ευρώ από πρόστιμα προς την ΕΠΟ από την εποχή Κούγια.

Το a-sports.gr επικοινώνησε με το νυν πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, για να μας διαφωτίσει για το τι ακριβώς τελικά συμβαίνει και ισχύει… Ο Αλέξης Κούγιας, άκρως αποκαλυπτικός, τοποθετήθηκε για τα όσα γίνονται στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, την οποία είχε στα χέρια του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

«Αυτή η κωμικοτραγωδία των δηλώσεων των ανθρώπων της Παναχαϊκής πρέπει να τελειώσει. Εγώ δεν πούλησα τις μετοχές μου σε κανέναν Τσιριμπή. Τις μετοχές μου με συμβολαιογραφικά έγγραφα και με συμβολαιογράφο τις έδωσα στην οικογένεια Παπαδάκη. Επίσης, με συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο αποτελεί παράρτημα, η οικογένεια Παπαδάκη ανέλαβε να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που αφορούσαν ΙΚΑ και Εφορία, οι οποίες συνολικά ήταν 900.000 ευρώ, ρυθμισμένες σε εκατό δόσεις, δηλαδή 9.000 το μήνα», είπε αρχικά ο πρώην μεγαλομέτοχος των «ροσονέρι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για την πώληση των μετοχών μου δεν πήρα ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή, πούλησα την Παναχαϊκή με τίμημα 900.000 ευρώ, πληρωτέα σε 10 χρόνια, στη Β’ Εθνική, ενώ αγόρασα την Παναχαϊκή δίνοντας 1,5 εκατ. στον Μακρή και αναλαμβάνοντας χρέη 3,3 εκατ., τα οποία αφορούσαν 2,3 εκατ. σε ΙΚΑ και Εφορία και 1 εκατ. σε διάφορους πιστωτές, ποδοσφαιριστές και δανειστές του Μακρή. Δηλαδή, εγώ σε επτά χρόνια δαπάνησα 4,8 εκατ. για την αγορά και τη συντήρηση χωρίς καμία βοήθεια και συνολικά 7,5 εκατ.

Σε αυτό το διάστημα η Παναχαϊκή κέρδισε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα τρία τελευταία χρόνια στη Β’ Εθνική έπαιξε δύο φορές στα πλέι οφ. Σε αυτό το διάστημα από τους 100 περίπου ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν στην Παναχαϊκή έκαναν προσφυγή μόνο δύο, οι Κιάσσος και Βαγγελόπουλος, τους οποίους είχε φέρει σε ηλικία βετεράνων ο Καβακάς, και η ομάδα είχε κάθε χρόνο ως στόχο την άνοδο».

Ο Κούγιας, ωστόσο, τόνισε πως κατά τη γνώμη του η Παναχαϊκή δεν έφτασε τυχαία στο χείλος του γκρεμού, καθώς έγιναν λάθη, διέψευσε ουσιαστικά όσες δικαιολογίες ακούγονται αυτό το διάστημα από τον πρόεδρο της ομάδας της Πάτρας Ποτή Τσιριμπή, ωστόσο του αναγνώρισε πως είναι ο μόνος που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανούς τους «ροσονέρι».

«Φέτος στην Παναχαϊκή έγινε ένα έγκλημα και αυτό είναι το εξής: αντί να δημιουργήσουν μια ομάδα με νέους παίκτες, όπως πέρσι έκανα εγώ, και με μακροχρόνιο στόχο την άνοδο, ώστε να είναι συνεπείς προς το ΙΚΑ και την Εφορία, παρασύρθηκαν από τον Σπανό, όπως ισχυρίζονται, και δημιούργησαν ένα ακριβό ρόστερ, νομίζοντας ότι θα τους στηρίξει η κοινωνία της Πάτρας. Όταν, λοιπόν, αυτό δεν έγινε, βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο, μην μπορώντας να εξοφλήσουν τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, και έχασαν τις ρυθμίσεις σε ΙΚΑ και Εφορία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τώρα να διαρρέουν διάφορες ανακρίβειες.

Τις επόμενες ημέρες θα δώσω στη δημοσιότητα το συμβολαιογραφικό έγγραφο για να σταματήσουν τα διάφορα παραμύθια. Είναι αλήθεια ότι ο Ποτής Τσιριμπής κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά δυστυχώς είναι μόνος και αναγκάζεται να λέει ψέματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

a-sports.gr