Βαθμολογία

Τσεκούρας: «Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον Ολυμπιακό Βόλου»

Για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των παλαιμάχων της ομάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τόνισε ότι οι Θεσσαλοί περιμένουν γραπτή ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για το τι ισχύει στην περίπτωση της ομάδας, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνει η Γενική Συνέλευση όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τον σύλλογο. Παράλληλα κάλεσε τους παλαίμαχους, αλλά και τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η φετινή είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου και ευχόμαστε να είναι η απαρχή της δημιουργίας μιας νέας ομάδας, η οποία τα προσεχή χρόνια θα δοξάσει και πάλι τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος δεν ιδρύθηκε το 2010, καθώς πολλοί τη χρονιά εκείνη την θεωρούν ως σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε στις 7/7/1937 και του χρόνου κλείνει 80 χρόνια ζωής. Παρά πολλοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν και δόξασαν την φανέλα του Ολυμπιακού, τόσο στην Α’ Εθνική, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Βόλου. Διαχρονικά τιμούμε όλους τους παράγοντες που προσέφεραν στην ομάδα, από τη ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Εκτιμούμε την προσπάθεια που έκαναν για το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης, θέλω να τονίσω πως Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός είναι το παιδάκι των τριών χρόνων που έρχεται στην πισίνα για να κολυμπήσει, φοράει το σκουφάκι της ομάδας και αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και τον μεγαλύτερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Θα πω, ωστόσο, κάτι. Τόσα χρόνια, εσείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δεν είσαστε κοντά στον Ολυμπιακό. Θα έπρεπε να είστε μπροστάρηδες και να αποτελείται μέλη του Ερασιτέχνη. Αποτελείται παραδείγματα προς μίμηση για τα νέα παιδιά και θα ήθελα πραγματικά να έρθετε μια φορά στο γήπεδο για να δείτε από κοντά πως προπονούνται να νεαρά παιδιά της Ακαδημίας. Να δουν κι αυτά ποιοι παίκτες μάτωσαν τη φανέλα και έδωσαν την ψυχή τους για την ομάδα.

Εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συμβάλουμε στο να υπάρξει συνέχεια για την ομάδα. Καλώ όλους τους παλαιμάχους να έρθουν κοντά στο σύλλογο, να γραφτούν μέλη στον Ερασιτέχνη. Έχουμε βάλει ως στόχο, να εγγράψουμε το λιγότερο 500 νέα μέλη, για να υπάρξει ένας δυνατός Ερασιτέχνης.

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες ότι ο Ερασιτέχνης είναι αδρανής. Λάθος. Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε απευθυνθεί στα αρμόδια αθλητικά όργανα, αλλά και στην Πολιτεία για να δούμε τι ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού, μετά την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, από την πλευρά μας ζητήσαμε να υπάρξει και γραπτή ενημέρωση. Την περασμένη Παρασκευή πήγαμε στην Αθήνα, καταθέσαμε τα υπομνήματα, σε ΕΠΟ και ΓΓΑ, ενώ αναθέσαμε την υπόθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο ειδικεύεται σε αθλητικά θέματα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Λίγες μέρες υπομονή. Θα λάβουμε γραπτώς τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, με στόχο να δημιουργήσουμε έναν υγιή Ολυμπιακό Βόλου. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και στη συνέχεια θα κάνουμε μια μεγάλη γενική συνέλευση και εκεί θα αποφασίσουμε για τον μέλλον του Ολυμπιακού.

Εγώ έχω υποχρέωση να σας δώσω όλα τα δεδομένα για την ομάδα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, δεν είναι που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός, αλλά το αύριο της ομάδας. Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος να αδειοδοτηθεί, όταν θα χρειαστεί να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχει κανένα νόημα η ομάδα να βγει κατηγορία. Με τη βοήθεια όλων, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα».