Βαθμολογία

Δραγασάκης: Καταστροφική η συνταγή Τόμσεν

Αντίθετος σε ένα νέο κύκλο περικοπών στις συντάξεις εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέερνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής χαρακτηρίζει καταστροφικά και εκτός συμφωνίας τα όσα εισηγείται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

«Το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε (...) Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει «ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα». Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Η κόκκινη κλωστή μας είναι να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος» δηλώνει ο Γιάννης Δραγασάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «μόνο η αθέτηση, ή η αμφισβήτηση της εν λόγω συμφωνίας, ή η διατύπωση αιτημάτων που την υπερβαίνουν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπλοκές».

Για ασφαλιστικό «Το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού είναι υπαρκτό και σοβαρό. Αν δεν βρούμε τώρα κοινωνικά δίκαιες και βιώσιμες λύσεις, οι επόμενες επιλογές θα είναι πολύ πιο επώδυνες».

Συντάξεις, «Ένας νέος γύρος περικοπών συντάξεων και μισθών θα κατέστρεφε τις δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας». Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών, ούτε θέμα αποκλεισμού από τη Σένγκεν. «Το δε κλείσιμο των συνόρων θα έχει βαριές συνέπειες για τη χώρα που θα το επιχειρήσεις αφού θα επηρεάσει αρνητικά, τόσο τον τουρισμό, όσο και το εμπόριο της εν λόγω χώρας.

iefimerida.gr