Βαθμολογία

«Συζητάμε να αφήσουμε τρία ταμεία»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθεί η κυβέρνηση να υπάρξουν τρία ασφαλιστικά ταμεία αντί για ένα, τελικά, άφησε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απαντώντας στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ να μείνουν τρία ταμεία αντί να «τσουβαλιαστούν» σε ένα, όπως είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε:

«Για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία» και υπενθύμισε πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το Τρίτο Μνημόνιο. «Τον Ιούλιο, στον νόμο 4336, που ψηφίσατε, γίνεται λόγος για ενιαία οντότητα, άρα όσοι έχετε πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα να μάθετε τουλάχιστον ότι τα γραπτά μένουν και φαίνονται» είπε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

iefimerida.gr