Βαθμολογία

«'Εχει να κάνει τέτοια πορεία από τότε που βγήκε στην Ευρώπη»

Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος τόνισε ότι είναι Απολλωνιστής από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο. Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε τα Χανιά, πέρασε πρώτος στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής -έστω και για λίγο εκτός αν στραβοπατήσει η ΑΕΛ στην Ελευσίνα-, η ηρεμία επέστρεψε στη Ριζούπολη ο Μπάμπης Τεννές αποφάσισε… καβάλα στο άλογο να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου!

Ο έμπειρος προπονητής με μια τοποθέτηση-ποταμό υπεραμύνθηκε όλων των επιλογών του (από το γιατί δεν κάνει δηλώσεις μέχρι γιατί «τελειώνει» κάποιους παίκτες από το ρόστερ όταν θεωρεί ότι δεν συμπεριφέρονται σωστά) και όχι μόνο…

Χαρακτήρισε την πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» επί των ημερών του σε αυτές τις 13 αγωνιστικές που είναι στον πάγκο, ανάλογη μόνο με εκείνη της σεζόν 1994-95 στην Α’ Εθνική όταν η ομάδα με τον Γιάννη Παθιακάκη στην τεχνική ηγεσία της κατάφερε για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Και όχι μόνο… Ο Μπάμπης Τεννές είπε ότι είναι Απολλωνιστής από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο!

Και εννοείται φυσικά ότι τα σχόλια του για το παιχνίδι της Παρσκευής (12/2) με τα Χανιά περνούν σε… δεύτερη αν όχι τρίτη μοίρα, όπως είναι λογικό.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης αναλυτικά υποστήριξε τα εξής: «Έχω έρθει μετά από καιρό στη συνέντευξη Τύπου, όχι τόσο για να μιλήσω για το παιχνίδι, αλλά για να πω κάποια πράγματα, τα οποία ίσως έχουν δημιουργήσει μια εντύπωση διαφορετική… Και επειδή δεν είμαι ένας άνθρωπος που βγαίνει στις τηλεοράσεις, στα ράδια, στις εφημερίδες, σε συνεντεύξεις, δεν μιλάω καθόλου εδώ και τρεισήμισι μήνες που είμαι στην ομάδα θεώρησα καλό τώρα, με την έναρξη του δεύτερου γύρου να πω κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν έρχομαι στη συνέντευξη Τύπου, δεν έρχομαι γιατί θέλω να δώσω χώρο στους συνεργάτες μου και στους βοηθούς μου. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά πως κανένας μα κανένας δεν ξέρει τους βοηθούς των άλλων ομάδων. Όλοι όμως ξέρουν στην κατηγορία τον Κόλτση και τον Βελέντζα. Όλοι! Είναι νέα παιδιά, φιλόδοξα, που θέλουν να κάνουν αυτό το επάγγελμα, εγώ έχω κάνει σχεδόν την καριέρα μου και νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό εκ μέρους μου να τους δίνω χώρο για τη βοήθεια τους, ώστε να έχουν την αναγνώριση.

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι πριν από τρεισήμισι μήνες που ήρθα εδώ η ομάδα ήταν 13η, ήταν δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και εννέα βαθμούς από την κορυφή. Τότε όλοι μιλούσαν για μια… τελειωμένη χρονιά. Εάν μετά από 13 αγωνιστικές που εμείς είμαστε εδώ και η ομάδα έχει κάνει μια ήττα, δύο ισοπαλίες και δέκα νίκες και αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στην πρώτη θέση, εάν αυτό το λέγαμε τότε όλοι θα μας περνάγανε για τρελούς. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την πορεία της ομάδας. Τέτοια πορεία ο Απόλλωνας έχει κάνει μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία του, τότε που βγήκε στην Ευρώπη, ποτέ άλλοτε! Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω κάποιες εντός εισαγωγικών… γκρίνιες ορισμένων και πιστεύω δεν έχουν να κάνουν με τη βαθμολογική συγκομιδή. Ίσως να έχουν να κάνουν με άλλα θέματα και με άλλα κίνητρα…

Ένα άλλο πράγμα που θέλω να πω, χωρίς να θέλω να πουλήσω οπαδιλίκι είναι ότι αγάπη και σεβασμό σε αυτή την ομάδα σε έμενα ειδικά, δεν μπορεί να το πει κανέναν. Γιατί εγώ ξέρω ότι μικρός καθόμουν στη γέφυρα για να δω ένα μέρος του γηπέδου και να ακούσω το γκολ. Και όταν σε ηλικία 16 – 17 χρονών έπαιζα στα Πατήσια και είχαμε έδρα αυτό το γήπεδο και προπονητή τον Βασίλη Μαστρακούλη ξέρω τι σημαίνει Απόλλων. Και τον σεβασμό που έχω εγώ μακάρι να τον είχαν όλοι όσοι έχουν περάσει από εδώ! Και δεν έχει καμία σχέση, ούτε βγήκα ποτέ να πω, να βγω να κάνω οπαδιλίκι επειδή έχω υπαλληλική σχέση με την ομάδα, καμία σχέση. Απολλωνιστής είμαι από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο».

Ακολούθως ο Τεννές υπογράμμισε ότι ο Απόλλων είναι η καλύτερη ομάδα από πολλές απόψεις και δικαιολόγησε γιατί τόσο τη φυγή Βαλεριάνου όσο και τους υπό τιμωρία ποδοσφαιριστές (χωρίς να κατονομάσει κανέναν). Είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή ο Απόλλωνας είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή από οικονομική συνέπεια και διοικητική σταθερότητα. Η καλύτερη ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ και από πολλές στη Σούπερ Λίγκα. Και όταν εμένα ένας ποδοσφαιριστής μου ζητήσει ότι ‘‘δεν θέλω να μείνω στον Απόλλωνα’’. Αν αυτός δεν θέλει μια, εγώ δεν θέλω δύο φορές! Και δεν έχει να κάνει με τον εγωισμό μου, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το σεβασμό σε αυτή την ομάδα.

Το ίδιο πράγμα γίνεται και όταν ένας ποδοσφαιριστής βάζει το εγώ του πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Για μένα αυτοί οι παίκτες τελειώνουν. Και δεν τελειώνουν γιατί εγώ έχω έναν εγωισμό υπέρμετρο ή γιατί… Όλοι παρακαλάνε να έρθουν στον Απόλλωνα! Όλοι θέλουν να έρθουν στον Απόλλωνα. Δεν υπάρχει ομάδα ούτε με την οικονομική συνέπεια ούτε με τη διοικητική ηρεμία που υπάρχει εδώ. Ήταν κάποια πράγματα, για τα οποία έπρεπε να δώσω κάποιες απαντήσεις γιατί ποτέ δεν βγαίνω και δεν μιλάω. Είμαι τρεισήμισι μήνες εδώ και δεν έχω βγει ούτε σε μια συνέντευξη, που το τηλέφωνο μου χτυπά κάθε μέρα για να βγω. Έπρεπε να πω κάποια πράγματα, να γραφούν για να μάθει και ο κόσμος ποιες είναι οι σκέψεις μου».

Αναφορικά με τα αμιγώς αγωνιστικά της αναμέτρησης με τα Χανιά ο κόουτς του Απόλλωνα τόνισε: «Για το παιχνίδι, ένα παιχνίδι που κατέληξε με πολύ άγχος, γιατί πιστεύω ότι οι ευκαιρίες που χάσαμε ήταν κλασικότατες. Όμως η συμπεριφορά μας και το μυαλό μας στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.

Δικαιότατη η νίκη, συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο πολύ. Θα χαρούμε αυτή τη νίκη και την πρώτη θέση, μπορεί να είναι για δύο ημέρες, δεν ξέρω, αλλά αυτή τη στιγμή ήμαστε πρώτοι».

Τέλος, ερωτηθείς για τους νεοαποκτηθέντες ο Τεννές δήλωσε: «Οι δυνατότητες τους είναι ακόμα μεγαλύτερες, όμως η προσαρμογή σε μια ομάδα που υπήρχε ένα καλό υλικό θα είναι λίγο δύσκολη. Χρειάζονται λίγες ημέρες, είναι όμως παιδιά που θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στη συνέχεια».