Βαθμολογία

Μπουφόν ο κορυφαίος

Έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παραδίδει εδώ και χρόνια μαθήματα για το πώς πρέπει να παίζεται η θέση του τερματοφύλακα. Ο λόγος για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του. Μπορεί να του λείπει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει πάρει όλους τους τίτλους στην Ιταλία, ένα ΟΥΕΦΑ με την Πάρμα και κυρίως το Μουντιάλ με την Ιταλία.

Ανέκαθεν ήταν πρωταγωνιστής στις ομάδες του και εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεςι του και γι' αυτό αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών κατόπιν ψηφοφορίας του France Football και μάλιστα με άνεση.

Οι αναγνώστες του γνωστού περιοδικού κλήθηκαν να ψηφίσουν, εκτός του Ιταλού, μεταξύ των Μπαρτέζ, Γιασίν, Καν, Κασίγιας, Νόιερ, Φαν Ντερ Σαρ, Σμάιχελ, Ντίνο, Τζοφ, Τσεχ, Μάιερ, Μπανκς, Σίλτον και Ζαμόρα, με τον ζωντανό θρύλο της Γιουβέντους να συγκεντρώνει ποσοστό 44% και να αναδεικνύεται κορυφαίος, αφήνοντας τον Μπαρτέζ με 17% στη δεύτερη θέση.

Αν ο Μπαρτέζ δεν ήταν Γάλλος ή αν η ψηφοφορία γινόταν από Μέσο άλλης χώρας, δύσκολα θα τον βλέπαμε σε αυτή τη θέση. Τρίτος αναδείχτηκε ο Γιασίν και ο Καν με 7% και ακολούθησαν οι Κασίγιας και Νόιερ με 6%.