Βαθμολογία

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, στο οποίο χάθηκαν οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων που είναι προγραμματισμένες για αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη σταμάτησαν, όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων θα διανυκτερεύσουν στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν την Παρασκευή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίσθηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.