Βαθμολογία

Από τη Bundesliga θα ξεκινήσει η τεχνολογία replay

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η χρήση της τεχνολογίας replay σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, από τη στιγμή που η γερμανική ομοσπονδία (DFB) ανακοίνωσε επίσημα πως ενδιαφέρεται να την υιοθετήσει στο πειραματικό της στάδιο.

Οι νομοθέτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δηλαδή το διεθνές συμβούλιο IFAB που συνεδριάζει κάθε χρόνο, θα εξετάσει στις 5 Μαρτίου το θέμα του ριπλέι και μετά την θετική αντιμετώπιση των Γερμανών θεωρείται βέβαιο ότι θα εγκρίνει τη χρήση του.

«Μετά από ομόφωνη απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση, εγκρίνουμε το πλάνο για διετή χρήση της τεχνολογίας στη Bundelsiga σε πειραματικό στάδιο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της DFB.

Η διαδικασία μετά την αναμενόμενη εισήγηση του IFAB, περνάει στη FIFA για την τελική έγκριση έναρξης πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η εταιρία που θα επικρατήσει θα εφαρμόσει πειραματικά το σύστημα στη Γερμανία και ενδεχομένως σε άλλες χώρες και διοργανώσεις και αναμένεται να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ενταχθεί στους κανονισμούς ώστε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου.