Βαθμολογία

«Θα έχει αίσιο τέλος η προσπάθειά μας στον ΟΦΗ»

Στον ΟΦΗ έχει επιστρέψει ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, αποτελώντας τον συνεργάτη του Νίκου Νιόπλια και με τον ίδιο να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο στόχος της ανόδου στη Β' Εθνική θα επιτευχθεί εντέλει.

Μιλώντας την Τρίτη (9/2) στο Athletic Radio 104,2, ο παλαίμαχος αμυντικός δήλωσε: «Σίγουρα είναι κάτι όμορφο να επιστρέφεις σε μια ομάδα που αγωνίστηκες για αρκετά χρόνια. Βρήκα ανθρώπους και γνωστά πρόσωπα που τους είχα και συμπαίκτες. Σίγουρα είναι μια όμορφη επιστροφή και ένα όμορφο ξεκίνημα και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια με καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλου του τεχνικού τιμ ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινάμε θα έχει αίσιο τέλος».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την επιλογή να έρθουν στον ΟΦΗ σε μια δύσκολη περίοδο: «Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολη απόφαση. Είναι μια απόφαση που πήρε ο Νίκος και την πήρε μετά από ώριμη σκέψη και ακολούθησα και εγώ. Τα δεδομένα είναι ότι ο ΟΦΗ έχει μια ισχυρή διοίκηση, ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που υπάρχουν, η ομάδα έχει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Ο Νίκος και εγώ έχουμε την εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό το πακέτο δεν κάνει δύσκολη την απόφασή μας. Το δύσκολο είναι ότι δεν εξαρτάται από εμάς γιατί πρέπει να χάσουν βαθμούς και οι άλλοι για να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι, από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο της ομάδας ώστε να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα ώστε ο ΟΦΗ να πετύχει τον στόχο του και το μόνο δύσκολο είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Αυτή η κατηγορία είναι λίγο περίεργη, πάμε σε γήπεδα που δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Ελπίζω αυτό το στοιχείο να μην σταθεί εμπόδιο».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Ήταν καλή από τη στιγμή που ήρθε νέος προπονητής και νέοι παίκτες. Έχουμε γνωριστεί καλύτερα και πιστεύω ότι ήταν ένα καλό διάστημα ώστε να γνωριστούμε καλύτερα όλοι, να μάθουν τα παιδιά τι ζητάμε από αυτά και καλό είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή. Τα παιχνίδια είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή και πιστεύω ότι θα κουράσει αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ούτε αυτή την Κυριακή».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην έδρα του γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο γήπεδο που μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά υπάρχουν τρόποι ώστε να τα κερδίσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχει δημιουργηθεί ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου που προσφέρει πολλές λύσεις στον προπονητή ώστε να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από εδώ και στο εξής: «Είναι μια συνέχεια που ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αποτέλεσματα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Στόχος είναι το αποτέλεσμα και όχι να παίξουμε ποδόσφαιρο για να παίξουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε ουσία γιατί χωρίς βαθμούς δεν πλησιάζεις στην κορυφή».

Για τα πλεονεκτήματα του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ θα στηριχθεί στο ομαδικό παιχνίδι. Αυτό που εμείς θέλουμε να φτιάξουμε είναι ένα συμπαγές σύνολο που δύσκολα θα δέχεται γκολ και εύκολα θα βάζει. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε».

Για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής: «Είναι στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχητήτων. Κάποιες ομάδες είναι χαμηλά και κάποιες άλλες βρίσκονται ψηλά. Στην ουσία για να σωθείς πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι ένα πρωτάθλημα που ο καθένας πάει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και οι πιο πολλές ομάδες δεν προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά χρησιμοποιώντας κλειστές άμυνες, καθυστερήσεις ώστε να πάρουν αποτέλεσμα. Βλέπεις λίγο ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτές τις καταστάσεις».

Για τη συνέχεια: «Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας και κανέναν άλλον. Σίγουρα υπάρχουν καλές ομάδες αλλά εμείς κοιτάζουμε μόνο τον ΟΦΗ. Εμείς εστιάζουμε στο τι θα κάνουμε εμείς και όχι το τι θα κάνουν οι άλλοι. Σε ένα πρωτάθλημα μπορούν να γίνουν πολλά γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια ομάδα που δεν θα χάνει συνέχεια. Εντάξει, το βλέπουμε στη Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό και δεν είναι δυνατόν να μην κάνει γκέλα ο Φωστήρας ή ο Ιάλυσος και η Τριγλία. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε γκέλα».

Για το ματς με την Κηφισιά: «Θα παίξει τον ρόλο του το ότι παίζουν την ίδια αγωνιστική το παιχνίδι Τριγλία - Φωστήρας. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, εφόσον κερδίσουμε το Ηράκλειο. Μετά θα λέμε τα ίδια για το επόμενο παιχνίδι εφόσον κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Εγώ είμαι αισιόδοξος και δεν αφορά μόνο το ότι είμαι σαν άνθρωπος. Με το Νίκο έχουμε συνεργαστεί και στον Ατρόμητο όταν πήραμε την ομάδα χαμηλά και βγήκε άνετα στην Ευρώπη. Και εγώ και ο Νίκος πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Εμπιστεύομαστε το ρόστερ και τη διοίκηση του συλλόγου».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Είναι λογικό όταν έχεις μάθει τον ΟΦΗ να παίζει στα μεγάλα σαλόνια και ξαφνικά τον βλέπεις στην Γ Εθνική. Από εκεί ξεκινάει η απογοήτευση και συνεχίζεται όταν ακόμα και στα αλώνια δεν κάνει πρωταθλητισμό. Η στήριξη του κόσμου είναι πάντα σημαντική για μια ομάδα, πολύ περισσότερο στον ΟΦΗ που ο κόσμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ομάδα».

Για την παρουσία των Κώτσιου, Κιάσσου, Πίτσου: «Είναι παιδιά που τους αξίζουν πολλά μπράβο επειδή γυρίζουν στον ΟΦΗ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Και όχι μόνο γυρίζουν αλλά είναι πρωταγωνιστές εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Βοηθούν τους νεότερους για να καταλάβουν τι εστί ΟΦΗ γιατί κάπου λίγο το χάσαμε. Ο ΟΦΗ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και πρέπει σιγά σιγά αυτή η ομάδα να ξυπνάει και να φτάσει στα επίπεδα που ήταν».