Βαθμολογία

Ανήσυχος για τη Β' Εθνική ο Κουίκ

Στα γραφεία του ΠΣΑΠ βρέθηκε την Τετάρτη (3/2) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε κουβέντα με τη διοίκηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Το κυβερνητικό στέλεχος, πάντως, δεν έκρυψε ότι ανησυχεί για το μέλλον της Β' Εθνικής με αφορμή τις αποχωρήσεις ομάδων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Ανησυχώ για την πορεία της Φούτμπολ Λιγκ. Φοβάμαι ότι όπως αυτοκαταργήθηκε η Γ' επαγγελματική κατηγορία, πάμε σε αποδυνάμωση και της Β'. Αποχωρούν ομάδες που δεν το αντέχουν οικονομικά. Έχει κάποιες προτάσεις ο ΠΣΑΠ, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να σκύψουμε πολύ αποφασιστικά επάνω στο καλπάζον πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Κουίκ.

Από εκεί και πέρα, είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι ο ΠΣΑΠ είναι από τους πιο προχωρημένους φορείς των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και σε θέματα οργάνωσης και σε θέματα ασφάλισης - παροχών σε επαγγελματίες με σύντομη καριέρα και υψηλό ρίσκο ατυχημάτων και για θέματα νομικής κάλυψης, αλλά και σε δράσεις αλληλεγγύης, κυρίως σε ιδρύματα που ασχολούνται με καρκινοπαθή παιδιά.

Με τον ΠΣΑΠ κουβέντιασα επίσης και το θέμα της βίας στα γήπεδα, αλλά και τις συμπεριφοράς των κερκίδων. Εξέφρασα για ακόμα μια φορά την απορία πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες φίλαθλοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων τους να είναι η απόλυτη “εκκλησία” και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου να εκτρέπονται.

Φυσικά η απάντηση έχει να κάνει με τις ποινές, οι οποίες επιβάλλονται από την ΟΥΕΦΑ και που σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλεκτικές ανάλογα με το χρώμα της φανέλας της ομάδας ή τη χώρα προέλευσης.

Ευχαρίστησα, μέσω του ΠΣΑΠ, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες για τη δική τους εξαιρετική συμπεριφορά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, η οποία τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί σχεδόν σε μηδενική βάση οι κόκκινες κάρτες από αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πάντως, κατέστησα σαφές στον ΠΣΑΠ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην επιβολή της ηρεμίας και στην εδραίωση φίλαθλου πνεύματος στις κερκίδες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν θύρες και μη. Θύρες που αν θέλουν, μπορούν να ελέγξουν οι διοικήσεις των ΠΑΕ.

Όπως είπα και τη Δευτέρα στη “Γιορτή του Ποδοσφαιριστή”, αναπολώ τις εποχές εκείνες που ακόμα και στα πιο μεγάλα ντέρμπι ήμασταν μαζί, ανακατεμένοι, οι οπαδοί των δύο αντίπαλων ομάδων.

Βεβαίως βάζω ως προϋπόθεση και την πλήρη εξυγίανση του ποδοσφαίρου, που πρέπει να είναι στάση ευθύνης για Ομοσπονδία, Λίγκα, Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρείες, επιμέρους φορείς όπως η διαιτησία, οι παρατηρητές και δεν θα εξαιρέσω ούτε και τον αθλητικό Τύπο, παρόλο που εδώ έχουμε μία θεαματική βελτίωση των κάποτε εμπρηστικών τίτλων, σε πιο “χαλαρά” πρωτοσέλιδα, ανεξάρτητα από την ομάδα που στηρίζουν.

Σε σχέση με όλα αυτά που προ είπα, θεωρώ εξαιρετική την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ να επισκέπτεται τα σχολεία, που είναι και η φύτρα της μελλοντικής φίλαθλης συμπεριφοράς».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσης Δημόπουλος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίσαμε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, τα γραφεία του ΠΣΑΠ, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο κ. Τέρενς Κουίκ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, έδειξε για ακόμα μία φορά την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον ποδοσφαιριστή και δεν ήταν φειδωλός σε θετικά σχόλια για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και το έργο που παράγει. Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του.

Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ενεργού τμήματος της κοινωνίας μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με αλληλεγγύη, πίστη, υπομονή και επιμονή, αντλώντας δύναμη από την αναγνώριση και τον έπαινο».