Βαθμολογία

Τελεσίγραφο πέντε ημερών των αγροτών στην κυβέρνηση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες… Συγκεκριμένα, την Τρίτη (2/2) έστειλαν τελεσίγραφο πέντε ημερών στην κυβέρνηση, προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Ήδη την Τρίτη τα Τέμπη θα μείνουν κλειστά για 12 ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ στην Αττική προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων στις Αφίδνες από τις 12.00 έως τις 14.00.

Κλειστά παραμένουν και άλλα σημεία της χώρας, ενώ το μπλόκο της Νίκαιας έχει καλέσει σε νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την Κυριακή (7/2) στις 12.00.

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε την Τρίτη σε διάλογο τους αγρότες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «αντιλαμβάνεται την αγωνία των αγροτών να μην τους συμβούν και άλλα μετά από 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για κάποιους, κυρίως από την ακροδεξιά, που θέλουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις:

«Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πραγματική αγωνία των αγροτών στηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα μια γραμμή που υπονομεύει τον διάλογο πρέπει να απομονωθούν».