Βαθμολογία

Τσίπρας:«Συνεχίζουμε τη μάχη»

«Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχίας μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

Αναφερόμενος στο χρόνο που πέρασε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πορεία αυτή δεν θα ήταν ούτε σύντομη ούτε ανώδυνη, θα εμπεριείχε συγκρούσεις με ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα και τομές με τις παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα και το λαό μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε περήφανοι που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, με στόχο την έξοδο από την κρίση με δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης, «χρονιά ρήξης με το παλιό». «Πατώντας, πλέον, σταθερά, βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία την αξιολόγηση επιταχύνοντας την ελάφρυνση του χρέους. Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχία μας», αναφέρει.

«Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κοινωνικών πληγών, για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία μας» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

«Με πίστη στις δυνάμεις μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνική δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη» συμπληρώνει.

Newsroom ΔΟΛ