Βαθμολογία

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στη Ρώμη»

Ο Γιουσέιν Μπολτ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Γκόλντεν Γκαλά της Ρώμης, που είναι ο τριτος κατά σειρά αγώνας μέσα στο 2012 για την κορυφαία σειρά Ντάιαμοντ Λιγκ της IAAF, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 31 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών θα τρέξει 100μ, θα κάνει δηλαδή το αγώνισμα που κέρδισε πέρυσι στο ίδιο μίτινγκ με 9.91.
«Ανυπομονώ να επιστρέψω στη Ρώμη και να βρεθώ και πάλι στο ταρτάν του Ολίμπικο για το Γκόλντεν Γκαλά. Διατηρώ υπέροχες αναμνήσεις από τον περσινό αγώνα. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στην Ιταλία και μου άρεσε πολύ το φανταστικό κοινό που βρέθηκε στο στάδιο» είπε ο Τζαμαϊκανός αθλητής.
«Μου είπαν ότι το 2011 στο στάδιο το μίτινγκ παρακολούθησε ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών τα τελευταία δέκα χρόνια και αυτό πραγματικά με ευχαρίστησε. Θυμάμαι τη μεγάλη κάλυψη που είχε ο αγώνας από τα ΜΜΕ και η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ήταν μία από τις μεγαλύτερες, μετά τις αντίστοιχες που συμμετείχα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν πρόλαβα να δω πολλά πράγματα στην πόλη κι ελπίζω φέτος να έχω αυτή την ευκαιρία».
Τέλος αναφέρθηκε και στον μεγάλο φετινό στόχο του: «Η προετοιμασία μου πήγε καλά και συνεχίζω να προπονούμαι σκληρά. Όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχω κάνει. Στόχος μου στη σεζόν είναι να υπερασπιστώ τους Ολυμπιακούς τίτλους μου στο Λονδίνο. Ο αγώνας της Ρώμης θα είναι ένα καλό τεστ, νωρίς στη σεζόν, για να διαπιστώσω τι χρειάζεται να κάνω στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Η Ρώμη είναι το δεύτερο Ντάιαμοντ Λιγκ που επιβεβαίωσε ο Μπολτ ότι θα συμμετάσχει το καλοκαίρι, μετά τα 100μ στο Όσλο στις 7 Ιουνίου.
Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ με 9.58 κατάφερε στο παγκόσμιο της Νταεγού να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του μόνο στα 200μ.
Ο λόγος είναι ότι στα 100μ ακυρώθηκε λόγω άκυρης εκκίνησης, αλλά κατάφερε να σημειώσει μέσα στη χρονιά την κορυφαία επίδοση στην απόσταση, με 9.76.