Βαθμολογία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Σταθεροί στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες. Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Σίνδο το μεσημέρι της Τρίτης (26/1), αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας, τα οποία επίσης συμφώνησαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρας, αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Παράλληλα, δεν προτίθενται να συζητήσουν με κανέναν πολιτικό αρχηγό, αν δεν ξεκαθαρίσει επίσημα τη στάση που θα κρατήσει.

Επίσης, συμφωνήθηκε να δοθεί δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου θα εγκαινιάσει την έκθεση Agrotica.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνάντηση αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, διαμαρτυρόμενο για την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, σημειώνοντας, όμως, ότι όλοι παραμένουν ενωμένοι στον κοινό αγώνα του κλάδου.

Για την Τρίτη αποφασίστηκε επίσης το μπλοκάρισμα των δρόμων από τις 18.00 έως τις 21.00, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και την Τετάρτη (27/1) 12:00-14:00 και 18:00-21:00.