Βαθμολογία

Ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον αγώνα με το ΓΣΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ της ΑΕΛ, με αφορμή την αναμέτρηση που έγινε με το ΓΣΛ, την Κυριακή (24/01) στο Κλειστό Νεάπολης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ της ΑΕΛ: «Η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ της ΑΕΛ συγχαίρει τους παίκτες και των δύο ομάδων για το ήθος και την αγωνιστική ευπρέπεια που επέδειξαν στο χθεσινό ματς μεταξύ της ΑΕΛ και του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928. Επίσης, συγχαίρει τα προπονητικά επιτελεία, τους φιλάθλους που πιστεύουμε ότι χάρηκαν το ματς, αλλά και τους παράγοντες του Γυμναστικού Συλλόγου για τη συμπεριφορά τους, ειδικά τον κ. Ανδρέα Κολτσίδα για την ψυχραιμία και τη συνεισφορά του ώστε να κατεναύσει τα οξυμένα πνεύματα στο τέλος της αναμέτρησης.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον διοικητικό του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928 κ. Κουκουράβα, ο οποίος για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης(;), έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εκτραχυνθεί η κατάσταση. Αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα εξύβρισε παίκτες της ΑΕΛ από τον πάγκο κάμποσες φορές, μετά το τέλος, έσπευσε να επιτεθεί στον προπονητή της ομάδας μας Αβραάμ Παπαδόπουλο, απωθώντας τον και κατηγορώντας τον ότι «εγκλημάτησε» διότι μαζί με τους παίκτες της ΑΕΛ χειροκρότησαν τους φιλάθλους μας.

Την ίδια στιγμή, ο γιατρός της ομάδας μας κ. Ιωάννης Σαϊνης, προσπάθησε να δώσει τέλος στο συμβάν.

Κακώς ο κ. Σαΐνης έδωσε συνέχεια με τον τρόπο που πολλοί φίλαθλοι είδαν, αλλά θεωρούμε ότι είναι ανθρώπινο να αντιδρά κάποιος όταν ακούει υβριστικές εκφράσεις για κάτι τόσο ιερό όσο η μητέρα του, όπως έπραξε ο κ. Κουκουράβας.

Η διοίκηση της ΑΕΛ δεν έχει τίποτα να χωρίσει με την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928, στην οποία ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντίθετα, μάλιστα, παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, όπως άλλωστε πρέπει να συμβαίνει ανάμεσα σε συμπολίτες που υπηρετούν κοινό σκοπό.

Δεν μπορούμε όμως παρά να καταδικάσουμε το παραλήρημα του κ. Κουκουράβα, τον οποίο θεωρούμε υπεύθυνο για το μελανό σημείο του χθεσινού αγώνα που, κατά τ' άλλα, ήταν όντως γιορτή του τοπικού αθλητισμού.

Απορούμε αν τελικά η ύπαρξη διμοιριών των ΜΑΤ σε μια τέτοια γιορτή, είχαν σκοπό να παρέχουν κάλυψη στις προκλήσεις, τους θεατρινισμούς και τις χυδαιότητες του συγκεκριμένου παράγοντα;»