Βαθμολογία

Οι προβλεπόμενες ποινές στον Φωκικό

Ο Φωκικός έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αρχίζει να… μαζεύει ποινές, μέχρι να γίνει και… τυπική η αποβολή του από το πρωτάθλημα. Την Παρασκευή (22/1) η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της, επιβάλλοντας στην ομάδα της Άμφισσας αφαίρεση δύο βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, αλλά και δύο από αυτόν της επόμενης περιόδου.

Όπως επίσης αναμενόταν, ο Φωκικός χάνει στα χαρτιά την αναμέτρηση με τον Αιγινιακό, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ.

Παράλληλα, ο Άρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για υβριστικά συνθήματα στο ματς με τη Θύελλα Φιλώτα, αλλά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.250 ευρώ για το άναμμα τριών πυρσών.

Αναλυτικά: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις

1. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Φωκικός πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10/1/2016 μεταξύ των ομάδων Αιγινιακός και Φωκικός και κατακύρωση αυτού υπέρ του πρώτου σωματείου με τέρματα μηδέν έναντι τριών (3-0), β) χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, γ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016, δ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου.

2. Απαλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο Άρης της κατηγορίας των εξυβριστικών συνθημάτων των οπαδών του. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο πειθαρχικά ελεγκτέο για το κατ’ εξακολούθηση τελούμενο πειθαρχικό αδίκημα του ανάμματος τριών πυρσών. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ Εθνικής, Άρης-Θύελλα Φιλώτας της 13/12/2015)».