Βαθμολογία

Βενγκέρ: «Επικίνδυνη και χωρίς τον Μουρίνιο η Τσέλσι»

Επικίνδυνη, ακόμη και χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο, χαρακτήρισε την Τσέλσι ο Αρσέν Βενγκέρ, λέγοντας πως άμεσο ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα παίζουν κυρίως οι (ειδικά τέτοιας ποιότητας) παίκτες και όχι τόσο ο προπονητής. Παράλληλα, ο Αλσατός άφησε την απόλυση του «Special One» -με τον οποίο δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις- ασχολίαστη και διαφώνησε με τον Γκους Χίντινγκ όσον αφορά τον... υποβιβασμό.

«Εκτός από τον προπονητή, είναι και τα χαρακτηριστικά των παικτών. Είναι κυρίαρχοι και είναι οι ίδιοι παίκτες με αυτούς πέρυσι. Πάντα κοιτάω την ποιότητα αυτών που βρίσκονται στο χορτάρι και όχι αυτών που κάθονται στον πάγκο. Εξαιτίας αυτής της ποιότητας και για όσα διακυβεύονται για τις δύο ομάδες, θα είναι μια έντονη μάχη. Ασχέτως με το ποιος κάθεται στον πάγκο.

Το ότι μπορεί να πάρουμε την πρώτη μας νίκη απέναντι στην Τσέλσι στο πρωτάθλημα από το 2011 θα είναι ακόμη μία απόδειξη πως έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Ακόμη κι αν δεν είναι σε καλή θέση, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι μείζονος σημασίας για εμάς, γιατί παίζουμε στην έδρα μας και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια» ανέφερε αρχικά και προσέθεσε:

«Κανείς δεν περίμενε ότι η Τσέλσι θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση. Ακόμη όμως κι αν δεν είναι στην διεκδίκηση του τίτλου παραμένει παραδοσιακή αντίπαλός μας και ένας σημαντικός αντίπαλος λόγω της ποιότητας που διαθέτει. Δεν πιστεύω πως βρίσκεται στην μάχη του υποβιβασμού, όπως είπε ο Χίντινγκ. Μαθηματικά, ναι γίνεται, αλλά η ομάδα τους έχει πάρα πολλές δυνατότητες».

Τέλος όσον αφορά την ατάκα «σπεσιαλίστας στην αποτυχία» που αναφέρθηκε από έναν δημοσιογράφο, απάντησε: «Βλέπω που θέλετε να με πάτε, αλλά δεν είμαι έτοιμος να ταξιδέψω».