Βαθμολογία

Λείπουν φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία

Πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέροντας ότι σήμερα Δευτέρα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» από το οποίο σήμερα έλειπαν τέσσερα αντιρετροϊκά φάρμακα.

«Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει, τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, την αντιμετωπίζει με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα», επισημαίνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ελλείψεις φαρμάκων είχαν αναφερθεί σε αρκετά νοσοκομεία και τον Δεκέμβριο, αλλά το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Οι γιατροί όμως καταγγέλλουν ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο.

health.in.gr