Βαθμολογία

Κατρούγκαλος: «Θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας...»

Συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό έδωσε το πρωί της Παρασκευής (8/1) ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους και κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών.

«Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας. Την προσωπική διαφορά (σ.σ. που θα εισπράττουν οι σημερινοί συνταξιούχοι) την εγγυόμαστε για πάντα.

Η αναφορά που υπάρχει στο νόμο για το 2018 αναφέρεται στο αυτονόητο, ότι θα μειώνεται όσο θα ανεβαίνουν οι συντάξεις των νέων ασφαλισμένων», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα «μπλοκάκια», υπογραμμίζοντας ότι στο σχέδιο προβλέπεται πως οι εισφορές που θα δίνουν οι εργαζόμενοι θα ανέρχονται σε 6,5%, με τον εργοδότη να δίνει το υπόλοιπο 13,5%.

Από εκεί και πέρα, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για να εξετάσουν «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να τον καλέσει κατ' αντιπαράσταση με τον εκπρόσωπο των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο, ώστε να συζητήσουν δημόσια τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.