Βαθμολογία

Ανακοίνωσε Ζιντάν ο Πέρεθ

Παρελθόν από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί και τυπικά από τη Δευτέρα (4/1) ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού και την πρόσληψη του Ζινεντίν Ζιντάν ως διαδόχου του σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας.

«Πήραμε μία δύσκολη απόφαση να λύσουμε το συμβόλαιο του Ράφα Μπενίτεθ από την πρώτη ομάδα. Είμαστε μπροστά σε έναν υπέροχο επαγγελματία κι έναν σπουδαίο άνθρωπο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη δουλειά του αυτούς τους μήνες», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Βασίλισσας και συνέχισε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ρόλο προπονητή στην πρώτη ομάδα να αναλάβει ο Ζιντάν. Είναι μία από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξέρει τι σημαίνει να είναι μπροστά στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε αυτόν τον πάγκο. Ξέρει τι είναι να είσαι με αυτούς τους παίκτες, τους καθοδήγησε ως δεύτερος προπονητής μέχρι το δέκατο κύπελλο πρωταθλητριών».

Απευθυνόμενος στον «Ζιζού», είπε: «Ζιντάν, ξέρεις τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Αυτή είναι η ομάδα σου και αυτό είναι το γήπεδό σου, έχεις την ικανότητα να… θαμπώσεις τον κόσμο της Ρεάλ. Είσαι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και ως πρόεδρος είναι τιμή μου να σε έχω στο πλευρό μου. Η λέξη “αδύνατο” δεν υπάρχει για τον Ζιντάν».

Από την πλευρά του, ο Ζιντάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την τιμή και συγκινημένος δεσμεύτηκε να κερδίσει έστω έναν τίτλο φέτος. «Θα δώσω όλη την ψυχή μου για αυτή την ομάδα και για να προσπαθήσω να πάνε όλα καλά», κατέληξε.