Βαθμολογία

Φονικός σεισμός στην Ινδία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/1) στην Ινδία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άνθρωποι ενώ περίπου 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 57 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν 29 χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μανιπούρ στα σύνορα με την Μιανμάρ.

Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα, χωρίς να έχει γνωστός ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων.

«Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε νιώσει στο Ίμφαλ», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο διασώστης Καναρτζίτ Κανγκουτζάμ, ενώ ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως είναι σε επαφή με τις Αρχές στα βορειοανατολικά.

Κάτοικοι του Ίμφαλ δήλωσαν πως ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και πως οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί στην απομακρυσμένη περιοχή και μερικοί κατήγγειλαν την ολιγωρία των αρχών, λέγοντας πως από τον στρατό, που καθαρίζει τα μπάζα, λείπει ο βαρύς εξοπλισμός.