Βαθμολογία

Νέα επιδείνωση του καιρού!

Νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή (3/1) και τη Δευτέρα (4/1), με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε το Σάββατο (2/1) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), Η μεταβολή του καιρού αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3/1). Πιο αναλυτικά

Αύριο, Κυριακή (3/1), πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).

Θα χιονίσει, δε και στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (4/1) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.