Βαθμολογία

Νέες αντιδράσεις για τη στράτευση γυναικών

Φωτιά άναψαν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πρόκειται να προτείνει σχέδιο για προαιρετική στράτευση των γυναικών, υποχρεωτική για όσες θέλουν να καταταχθούν στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική ή το Λιμενικό και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες!», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, με την επικεφαλής του Τμήματος Φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ να τηλεφωνεί στον κ. Καμμένο και τον τελευταίο να τονίζει πως είναι επιθυμία πολλών κοριτσιών «να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη».

Όμως τη διαφωνία του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως: «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να "ντυθούν στο χακί" γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική».


«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καμμένου.

Οπως συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει».

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ «ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς» και συμπληρώνει: «Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Συνιστούμε, πάντως, στον κ Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι».

«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του» αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

«Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας αλλά και στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει: «Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση. Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος».

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι «ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την "πολεμική αρετή"».

Επιπλέον κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας "κυρίαρχης" ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού.

«Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ΄ όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση από τους ΑΝΕΛ:

«Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Χρυσοβελώνη.

huff post