Βαθμολογία

«Παίζεις σαν γυναίκα και όχι σαν τους κορυφαίους»

Τα σκληρά λόγια του Μίνο Ραϊόλα προς το πρόσωπό του, που ωστόσο τον οδήγησαν στην απόφαση να αντικαταστήσει τον έως τότε ατζέντη του, Κριστόφ Ενροταΐ, με τον Ιταλό και τον έκαναν πιο δυνατό, αποκάλυψε ο Ρομέλου Λουκάκου.  

Ο ένας εκ των κορυφαίων στράικερ της Πρέμιερ Λιγκ, που ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει σε 8ο διαδοχικό ματς (απέναντι στη Νιούκαστλ) και να συνεχίσει να κυνηγάει το ρεκόρ του Τζέιμι Βάρντι δήλωσε:

«Αφήστε με να σας πω κάτι για τον Μίνο Ραϊόλα. Όταν υπέγραψα στην Έβερτον και δεν τα πήγαινα καλά για ένα διάστημα ήταν ο μοναδικός που μου είπε την πραγματικότητα. Μου είπε πράγματα που κανείς άλλος δεν θα μου έλεγε. Κακά πράγματα για μένα, όπως “Παίζεις σαν γυναίκα, σαν κορίτσι που δεν έχει επαφές με το άθλημα.

Μετά έπαιρνε τα παραδείγματα των Ζλάταν, Μπέργκαμπ και όλων των άλλων τέτοιου είδους παικτών. «Ω, θες να στοχεύσεις την κορυφή; Λοιπόν, δεν παίζεις σαν τους κορυφαίους” μου έλεγε. Ανέφερε πράγματα που πραγματικά με πονούσαν και με προσέβαλαν. Μου είχε πει επίσης ότι όλα γυρνούσαν γύρω από τα γκολ. Είχε πει “Γκολ, γκολ, γκολ, γκολ. Εάν είσαι επιθετικός πρέπει να σκοράρεις, και πρέπει να είσαι επαγγελματίας, και να κάνεις αυτό, και να κάνεις το άλλο.

Αυτό που κάνω τώρα το οφείλω και σ' αυτόν. Μου ταρακούνησε το μυαλό σε μια κακή περίοδο. Όταν δεν τα πάω καλά και χτυπάει το τηλέφωνο, δεν θέλω να το ακούσω. Αλλά είμαι 22 πλέον και πρέπει να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα.

Έχει καλή σχέση και με τον κόουτς. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία είχαμε μια συζήτηση, εγώ, ο Μίνο και ο Μαρτίνεθ. Έπρεπε να ακούσω μερικά πράγματα για μένα στις προπονήσεις αναφορικά με το τι πρέπει να κάνω και από τότε ήμουν σαν να ελευθέρωσαν τον θηρίο από το κλουβί. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το “Βγες στο χορτάρι και δείξε μας τι μπορείς να κάνεις”».