Βαθμολογία

Ισόβια στον 76χρονο παιδοκτόνο του Άστρους Κυνουρίας

Χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, το Μικρό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 76χρονο πατέρα, ο οποίος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον 39χρονο γιο του τον Δεκαπενταύγουστο του 2014 στην αυλή του σπιτιού τους στην Μελιγού Κυνουρίας και στη συνέχεια είχε μεταφέρει τη σορό του στη χωματερή του Άστρους και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι, χωρίς να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, με το Κακουργιοδικείο να κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή τους όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν.

Στη μητέρα του θύματος επεβλήθη ποινή καθείρξεως 10 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης. Στον αδελφό του δολοφόνου το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δύο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό. Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε κι άρχισε να φωνάζει πως είναι αθώα.