Βαθμολογία

Ντα Κόστα: «Δεν λείπει τίποτα στον Πανσερραϊκό»

Αντίστροφα για την επιστροφή του μετρά ο Φιλίπε ντα Κόστα, ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τον Πανσερραϊκό λόγω της ρήξης χιαστών που υπέστη. Ο Πορτογάλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πανσερραϊκό και τον Παύλο Δημητρίου και έδειξε πως πιστεύει πολύ στα «λιοντάρια».

Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής τόνισε πως στα τέλη Ιανουαρίου θα μπει ξανά με την ομάδα, ενώ ευχαρίστησε τη διοίκηση για τη στήριξη που είχε. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Σερρών:

«Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τους άλλους να παίζουν και να μην μπορείς να βοηθήσεις. Ο τωρινός Πανσερραϊκός είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με το ξεκίνημα. Η αλλαγή αυτή έγινε για καλό και η ομάδα παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση με τον Παύλο. Έχει δυνανότητες, οργάνωση, δεν λείπει τίποτα από την ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήθελαν να μείνει ο Παύλος. Όλοι είναι χαρούμενοι και πάμε δυνατά. Κάτι έλειπε και αυτό το βρήκαμε και συνεχίζουμε».

Για την επιστροφή του: «Στο τέλος Ιανουαρίου θα μπω με την ομάδα. Θεωρώ ότι θα προλάβω όλο τον δεύτερο γύρο».

Για το πώς είναι ψυχολογικά: «Μια χαρά. Όλοι με υποστήριξαν, ένιωθα την αγάπη όλων. Η η διοίκηση με στήριξε. Δεν πιστεύω σε άλλη ομάδα να γινόταν αυτό. Κατά 90% δεν θα γινόταν. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι σε μία τέτοια ομάδα. Οι άνθρωποι είναι καλοί, σοβαροί και αυτό είναι μήνυμα ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα. Ανυπομονώ να μου πει ο γιατρός πότε θα μπορέσω να μπω και να βοηθήσω».

Για τη θητεία του στους Νέους ως προπονητής: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Έχω δίπλωμα προπονητή και βρήκαμε τον τρόπο να βοηθήσω τον Παύλο. Γνώρισα τα παιδιά που είναι εξαιρετικά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Πάντα ο Πανσερραϊκός είχε καλές ακαδημίες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να γίνουν επαγγελματίες και να βοηθήσουν».

Για την αφιέρωση που του έκαναν οι Νέοι μετά τη νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα: «Δεν το περίμενα. Ήταν μία ωραία έκπληξη. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση. Θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα».

Για το αν έχει μάθει τον Φουρτάδο να εκτελεί φάουλ και πόσα τέρματα περιμένει ότι θα σημειώσει: «Ξέρει να εκτελεί. Έχει σημειώσει επτά γκολ και νιώθει πολύ καλά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Μακάρι να βάλει 15 γκολ».

Αν χάθηκε η άνοδος: «Με τρεις, τέσσερις νίκες ανεβαίνεις βαθμολογικά. Εάν δεν είχαμε χάσει στην Ελευσίνα και δεν είχαμε απώλειες στο γήπεδό μας θα ήμασταν πιο ψηλά».

Για τον κόσμο: «Ακολουθούν την ομάδα. Πάντα, βέβαια, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι νομίζουν ότι επειδή αγοράζουν εισιτήρια μπορούν να κράζουν. Άκουγα στην αρχή που φώναζαν, αλλά όταν έρχονται οι νίκες αλλάζουν εντελώς. Οι περισσότεροι στηρίζουν όπως πρέπει. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έρχονται και ξεσπούν για τα προβλήματα που έχουν στη ζωή τους».

Για τον γιο του: «Πάει τρίτη γυμνασίου και είναι στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Θα προτιμούσα να ακολουθήσει τις σπουδές του από το να γίνει ποδοσφαιριστής».