Βαθμολογία

Σχεδόν ισοδύναμοι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (18/12). Συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε από την εταιρεία Prorata για λογαριασμό της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» και βάσει αυτής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20% έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,5% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 2%, ενώ τα λοιπά κόμματα παίρνουν 3,5% και δεν απαντά το 31% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 53% επιθυμεί διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης μέσα από συμφωνία με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ το 37% είναι αρνητικό σε μια τέτοια προοπτική και το 10% δεν απαντά.

Ακόμη, σε ερώτηση με ποιο κόμμα θα πρέπει να υπάρξει αυτή η διεύρυνση της συμμαχικής κυβέρνησης, το 29% απαντά με τη Ν.Δ., το 27% με το ΠΑΣΟΚ, το 23% με το Ποτάμι και το 21% με την Ένωση Κεντρώων.

Επίσης, το 51% πιστεύει ότι η πορεία της οικονομίας «θα χειροτερεύσει πολύ» στους επόμενους 12 μήνες, το 24% ότι «θα χειροτερεύσει λίγο», το 14% ότι «θα μείνει ίδια», το 7% ότι «θα βελτιωθεί λίγο», το 1% ότι «θα βελτιωθεί πολύ», ενώ δεν απαντά το 3%.