Βαθμολογία

«Ο τελικός για μας είναι την Κυριακή κόντρα στον Πανσερραϊκό»

Η Λαμία αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας με εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Βέροια, με τον Γιώργο Βαζάκα, πάντως, να μένει ευχαριστημένος από τις «ρεζέρβες». Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε τελικό τον κυριακάτικο (20/12) αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό.

«Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός διαφορετικός για την Α' Εθνική, διαφορετικός για τη Β' Εθνική. Η Α' Εθνική έχει το ρόστερ που θα μπορέσει να προχωρήσει και στους δύο θεσμούς γιατί έτσι έχουν φτιαχτεί οι ομάδες, ενώ όπως προετοιμάστηκε η δική μας ομάδα, δεν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε και σε αυτόν τον θεσμό.

Παρ' όλα αυτά, όμως, αυτό το διάστημα δουλεύουμε πολύ καλά και τα παιδιά τα οποία δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μπήκαν και έδειξαν ότι η Λαμία και ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο και ήθελε τη νίκη και θα μπορούσε είτε να την πάρει είτε να την χάσει όπως την έχασε. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, είχε ευκαιρίες η Βέροια. Εμείς κάναμε πολλές τελικές στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αλλά αυτό που μένει για μας είναι ότι η ομάδα που φτιάχνεται είναι έτοιμη πλέον και πατάει γερά στα πόδια για να προχωρήσει στο πρωτάθλημα και στο στόχο της κορυφής γιατί εκεί ανήκει πλέον.

Αυτό το παιχνίδι ήταν δοκιμασία πιο πολύ, όχι ότι δεν μας ενδιαφέρει η νίκη αλλά δεν το καταφέραμε. Είχαμε πολλά οφέλη αφού μπήκαν πολλά παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και απέδειξαν ότι έχουν ταλέντο και κάποια στιγμή θα μπουν και στην ενδεκάδα. Εύχομαι στη Βέροια και στο Γιώργο (σ.σ. Γεωργιάδης) καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ο τελικός για μας είναι την Κυριακή κόντρα στον Πανσερραϊκό. Γι' αυτό και άφησα αρκετά παιδιά να ξεκουραστούν, για να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη την Κυριακή αφού με νίκη ομάδα πλασάρεται ψηλά και πλέον μπορεί να κάνει και το επόμενο βήμα να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Καλώ τον κόσμο όλο Κυριακή να βοηθήσει την ομάδα που τόσο πολύ χρειάζεται για να πάρει τη νίκη για να μπουν οι βάσεις για το στόχο. Από την προηγούμενη βδομάδα ο Σερτζίνιο έχει ένα πρόβλημα, ωστόσο όλα τα άλλα παιδιά είναι έτοιμα και προσπαθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Είναι ματς για να πατήσουμε καλά για να κάνουμε την εκτόξευση», ανέφερε ο Βαζάκας. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις εν όψει Ιανουαρίου: «Οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι ουσιαστικές και εκεί που χρειάζεται η ομάδα. Άρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Στις 3 Ιανουαρίου η ομάδα παίζει με τη Ζάκυνθο, μέχρι τότε δεν μπορούν να ανακοινωθούν καινούριοι παίκτες. Άρα θα είναι ανώφελο και ανόητο για μένα που είμαι προπονητής και ταυτόχρονα η διοίκηση να ανακοινώσουμε αποχωρήσεις. Το ρόστερ συνεχίζει όπως είναι. Από κει και πέρα, αυτοί που θα φύγουν δεν θα φύγουν επειδή δεν τους θέλει ο προπονητής. Αν φύγουν σημαίνει ότι δεν μπορούν να παίξουν σε αυτή την ομάδα. Τώρα το κεφάλι κάτω, δεν μιλάμε τίποτα και ό,τι κι αν λένε και διαρρέεται αν δεν το ακούσετε από εμένα θα είναι λάθος και ψέμα. Η ομάδα θέλει ηρεμία γιατί τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι καθοριστικά για να πάμε παραπάνω».

Για την πρόσληψη Μυροφορίδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή: «Το θέμα του κυρίου Μυροφορίδη είναι διοικητικό, δεν αφορά εμένα. Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά με όλο το επιτελείο, με τον κύριο Ζαγκανά. Η διοίκηση έκρινε ότι χρειαζόταν ένας τεχνικός διευθυντής. Μια ομάδα, μια ΠΑΕ όπως η Λαμία που είναι στη Β' Εθνική πάντοτε χρειάζεται έναν άνθρωπο να τρέξει. Είναι απαραίτητος. Είναι μια επιλογή που νομίζω ότι θα βοηθήσει την ομάδα, δεν είναι κακό.

Δεν καπελώνει κανένας τον Βαζάκα. Ο Βαζάκας είναι αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα. Αυτός θα τρέξει όλα τα άλλα θέματα. Χρειάζεται ένας άνθρωπος που να γνωρίζει και να τρέξει να βοηθήσει την ομάδα όπως πρέπει. Ο πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα ότι η ομάδα δείχνει πλέον ότι θα προβληματίζει τις άλλες ομάδες, δεν τα παρατάει».