Βαθμολογία

Τεννές: «Φανήκαμε άκρως ανταγωνιστικοί»

Καθόλου απογοητευμένος δεν ήταν ο Μπάμπης Τεννές μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του κι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που η ομάδα του παρουσιάστηκε ανταγωνιστική.

Παράλληλα, στάθηκε, όπως και ο Μάρκο Σίλβα, στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ενώ εξήγησε ότι έτσι κι αλλιώς στόχος του Απόλλωνα είναι το πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι είχαμε μιλήσει με τα παιδιά και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια για να φανούμε ανταγωνιστικοί απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αυτή η προσπάθεια έγινε. Το Κύπελλο σίγουρα δεν ήταν στους στόχους μας. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και πως θα καταφέρουμε να τον πετύχουμε.

Νομίζω ότι έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, παρότι το γήπεδο δεν βοήθησε τις δύο ομάδες και περισσότερο τον Ολυμπιακό. Όπως εμάς δεν μας βοηθάει με παιχνίδια της κατηγορίας μας. Ο Ολυμπιακός δίκαια μας κέρδισε. Εμείς θα επαναλάβω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών φανήκαμε άκρως ανταγωνιστικοί και τώρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα που είναι το παιχνίδι της Δευτέρας με την Παναχαϊκή».

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Απόλλωνας κέρδισε από αυτό το παιχνίδι. Συμφωνείτε; «Ναι. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό και είσαι ανταγωνιστικός έχεις καλύτερη ψυχολογία μετά και μεγαλύτερο “πιστεύω”. Τα παιδιά το κατάλαβαν και νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι εξίσου καλύτερη. Ψυχολογικά μας βοηθάει πάρα πολύ. Αν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό μπορούμε να το κάνουμε και με ομάδες της κατηγορίας μας».

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι σημαντικότερη είναι η ψυχολογική προετοιμασία ή η τακτική; «Τακτικά ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι και δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έκανε τις ευκαιρίες που έκανε σε άλλα παιχνίδια. Όλα τα παιδιά ήθελαν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Και από μόνα τους τα παιδιά ήταν έτοιμα να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι».