Βαθμολογία

Αισιοδοξούν για το -6 στον ΟΦΗ

Σε θετικά νέα προσδοκούν άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσης για τους -6 βαθμούς που κουβαλούν οι «ασπρόμαυροι» από την περσινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Την Τρίτη (15/12), λοιπόν, η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και με σχετική τους ανακοίνωση οι Ηρακλειώτες αισιοδοξούν ότι θα δικαιωθούν εντός των επόμενων ημερών, αυξάνοντας έτσι τη βαθμολογική τους συγκομιδή στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά, από πλευράς ΟΦΗ αναφέρονται τα εξής: «Θετικά μηνύματα για τον ΟΦΗ αναδείχθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης του -6 στο τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ και η νομική της κρητικής ομάδας εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η απόφαση που θα βγεί τις επόμενες ημέρες θα είναι θετική για τον ΟΦΗ.

Στην ακροαματική διαδικασία ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε απο τους νομικούς Μανόλη Φωτάκη και Αντώνη Βγόντζα, ενώ γνωμοδότηση υπέρ του ΟΦΗ για το θέμα της αφαίρεσης των 6 βαθμών που έχουν επιβληθεί στην κρητική ομάδα κατέθεσε ο διακεκριμένος συνταγματολόγος Κωσταντίνος Χρυσόγονος.

Μάλιστα οι Τακτικοί δικαστές βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την γνωμοδότηση αυτή την οποία και είχαν μελετήσει, κάνοντας ουσιαστικές αναφορές πάνω σε αυτή, στο περιθώριο της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο ΟΦΗ ζητάει την επιστροφή των 6 βαθμών, που είχαν επιβληθεί πέρσι στην ΠΑΕ ΟΦΗ για την αποχώρηση της απο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ και θεωρεί αντισυνταγματική την φωτογραφική διάταξη (παράγραφος 4, άρθρο 33) που μπήκε στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι, με βάση την οποία το Ερασιτεχνικό σωματείο καλείται να επιβαρυνθεί, με την ποινή που είχε επιβληθεί στην ανώνυμη εταιρεία.

Την απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών που είχε επιβάλει η Σούπερ Λιγκ στην ΠΑΕ ΟΦΗ αποδέχεται η ΕΠΟ, η οποία έχει αφαιρέσει τους βαθμούς από το Ερασιτεχνικό σωματείο του ΟΦΗ, που αγωνίζεται σήμερα στην Γ Εθνική.

Στον ΟΦΗ θεωρούν ότι η διάταξη είναι αντισυνταγματική, ενώ επισημάινουν ότι προσκρούει και στην απαγόρευση της αναδρομικότητας, του ποινικού νόμου ( καθώς κατά το χρόνο επιβολής της ποινής στον ΟΦΗ έπρεπε να υπάρχει διάταξη για να εφαρμοστεί, η οποία όμως μπήκε εκ των υστέρων!).

Συγκεκριμένα, όταν επιβλήθηκε η τιμωρία στην ΠΑΕ ΟΦΗ απο την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ (23 Απριλίου) δεν υπήρχε αυτή η φωτογραφική διάταξη που μπήκε στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου!

Η ΕΠΟ με τη σειρά της, η οποία εκπροσωπήθηκε στην ακροαματική διαδικασια απο το νομικό της, ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα. Η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».