Βαθμολογία

«Ήξερα ότι θα φύγω από την Τσέλσι. Αλλά πού είναι το ευχαριστώ;»

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι μίλησε για το πως έφυγε και το τι έκανε στην Τσέλσι πριν την αποχώρησή του, λέγοντας πως ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, νέος -τότε- ιδιοκτήτης του συλλόγου θα τον αντικαταστήσει καθώς επίσης πως άφησε μια παρακαταθήκη στην ομάδα, η οποία δεν εκτιμήθηκε.

Ο Ιταλός, που θα βρεθεί αντιμέτωπος των «μπλε» με την Λέστερ ως πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν αυτός που είχε αγοράσει τους Φρανκ Λάμπαρντ, Πετρ Τσεχ, Τζο Κόουλ και Κλοντ Μακελελέ, ενώ ήταν αυτός που έβαλε στην μεταγραφική λίστα τους, τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Άριεν Ρόμπεν.

«Ναι, ήξερα αμέσως ότι θα φύγω. Ο εκτελεστικός διευθυντής μου είπε ότι υπάρχει νέος ιδιοκτήτης και μου είπε επίσης “εσύ θα είσαι ο πρώτος που θα πας σπίτι σου”. Το σκέφτηκα ότι ως νέος ιδιοκτήτης ήθελε να βάλει τους δικούς του ανθρώπους κι αυτό είναι φυσιολογικό. Εάν θέλει να αλλάξει κάτι αυτός που παίρνει μια ομάδα, είναι φυσιολογικό. Ήθελα να δείξω τον καλύτερό μας εαυτό και αγόρασα κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές. Ήθελα να κερδίσω κάτι.

Τον Ιούλιο ο Αμπράμοβιτς ήθελε να φέρει τον Σεβν-Γκόραν Έρικσον, που ήταν προπονητής της εθνικής Αγγλίας. Αλλά ήταν αδύνατο και τότε είπε “Οκ, ξεκινήστε και θα δούμε ποιον μπορούμε να αγοράσουμε”. Αλλά γιατί κανείς δεν θέλησε να με ευχαριστήσει; Διάλεξα τον Τσεχ και είχα πάει στο Αϊντχόφεν για να πάρω τον Ρόμπεν. Είχα προτείνει και τον Ντρογκμπά.

Πιστεύω πως κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση την τρίτη μου σεζόν εκεί και χωρίς να πάρω κανέναν παίκτη τερματίσαμε τέταρτοι, μπαίνοντας και στο Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν στόχος του Αμπράμοβιτς όταν αγόρασε τον σύλλογο» δήλωσε.