Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια η Τίγκρες

Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απερτούρα στο Μεξικό έφτασε η Τίγκρες τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/12) με τον δεύτερο τελικό να είναι θρίλερ.

Το πρώτο ματς είχε λήξει με 3-0 υπέρ της και στη ρεβάνς η Πούμας επιχείρησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Πήγε το ματς στην παράταση πετυχαίνοντας κι εκείνη τρία γκολ και στο έξτρα μισάωρο κάθε ομάδα σκόραρε από μία φορά. Δεδομένου ότι τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι κι εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι (2-4).

Ο Ζινιάκ, ο οποίος είχε χατ τρικ στο πρώτο ματς, έβαλε ξανά τη σφραγίδα του σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της Τίγκρες και οδηγώντας έτσι το παιχνίδι στην Παράταση. Τα τέρματα της Πούμας σημείωσαν οι Ερέρα (45'), Μπρίτος (55'), Τοράλες (87') και Αλκόμπα (119'), ενώ ο Ζινάκ είχε μειώσει στο 116'.

Τέλος, λίγο αργότερα ο Άλαν Πουλίδο μέσω του λογαριασμού που έχει στο twitter συνεχάρη την πρώην ομάδα του γράφοντας το ακόλουθο: «Μπράβο Τίγκρες, Πρωταθλητές, συγχαρητήρια Ισραέλ Χιμένες (πρώην συμπαίκτης του), το αξίζεις».