Βαθμολογία

Τσάμπιονς Λιγκ: Έβγαλε ματσάρες η κληρωτίδα

Από τη φάση των «16» ξεκινούν οι μεγάλες μάχες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η κληρωτίδα έβγαλε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12) πολλά αμφίρροπα ζευγάρια και κάποια εξ αυτών είναι ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς κολοσσούς.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι αυτό με τις Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου. Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης αντιμετωπίζει τους Βαυαρούς, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, που πέρυσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Εκτός αυτού, πολλά φώτα θα στραφούν και στο Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα, το ζευγάρι που έχουμε... βαρεθεί να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη φάση ή εκείνη των προημιτελικών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ματς της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Τσέλσι. Πέρυσι οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ξανά σε αυτή τη φάση και το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν οι Παριζιάνοι στην παράταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Από εκεί και πέρα, εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι. Η πρώτη θα παίξει με την Αϊντχόφεν και η δεύτερη με την Ντιναμό Κιέβου, ομάδα που την είχε αποκλείσει τη σεζόν 2010/11 στο Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το έργο της θεωρητικά δεν θα είναι εύκολο κόντρα στη Ρόμα, αλλά όσο η τελευταία δεν συνέρχεται, πολύ δύσκολα θα της δημιουργήσει προβλήματα.

Τέλος, ισορροπημένα είναι και τα παιχνίδια Γάνδη - Βόλφσμπουργκ και Μπενφίκα - Ζενίτ χωρίς να υπάρχει σε κάποιο εκ των δύο το μεγάλο όνομα. Δεδομένα, πάντως, τους δίνεται η ευκαιρία να περάσουν στα προημιτελικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα ματς των «16« θα διεξαχθούν 16, 17, 23 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς, που θα είναι στην έδρα του ισχυρού (δηλαδή της ομάδας που αναγράφεται δεύτερη), θα διεξαχθούν 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια:

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ

Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Μπάγερν Μονάχου

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπενφίκα - Ζενίτ

Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι