Βαθμολογία

Πόι: «Έχουμε αλλάξει σαν ομάδα»

Για το παιχνίδι με τη Θύελλα Φιλώτα προετοιμάζονται στον Άρη. Την Παρασκευή (11/12) το πρόγραμμα περιελάμβανε απογευματινή προπόνηση, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Πριν από αυτή διοργανώθηκε η καθιερωμένη εβδομαδιαία media day. Σε αυτή μίλησαν οι Μάουρο Πόι και Νίκος Γεωργιάδης με τον πρώτο να κάνει και τη σύγκριση ανάμεσα σε όσα βλέπει φέτος στους Θεσσαλονικείς και την περσινή ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του Άρη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος: «Είναι ένα πρώτος γύρος πολύ καλός για μας γιατί ήδη έχουμε μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Ο δεύτερος γύρος πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερος κι ελπίζω να παίξουμε κι εμείς καλύτερα ώστε να ευχαριστηθεί και ο κόσμος της ομάδας από το θέαμα».

Για το κακό δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: «Πιστεύω ότι το τελευταίο μας παιχνίδι ήταν το χειρότερο που κάναμε φέτος. Έτσι έχουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και μέρες που δεν θα πιάνουμε καλή απόδοση αλλά σημασία έχει ακόμα και σε αυτές τις μέρες να καταφέρνουμε να κερδίζουμε και να παίρνουμε τους τρεις πόντους».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι και ο Άρης μπορεί και κάνει ανατροπές: «Έχουν αλλάξει πολλά, έχουν έρθει καινούριοι ποδοσφαιριστές και προπονητής. Επίσης, θεωρώ ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι κατώτερο φέτος, πέρσι υπήρχαν καλύτερες ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αλλάξει εμείς σαν ομάδα, η αλλαγή έχει ξεκινήσει από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή».

Για το αν έχει κίνητρο να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική: «Πάντα υπάρχει κίνητρο όταν αγωνίζεσαι στον Άρη. Με το ίδιο κίνητρο θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και στον δεύτερο γύρο και να κερδίζουμε κάθε αγώνα».

Από την πλευρά του, ο Γεωργιάδης είπε τα ακόλουθα:

Για την μέχρι στιγμής πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα: «Βαθμολογικά είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όσον αφορά το θέαμα χρειαζόμαστε βελτίωση».

Για το αν η διαφορά που έχει πάρει ο Άρης στη βαθμολογία βοηθάει την ομάδα σε σχέση με πέρσι που κυνηγούσε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν: «Είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό ότι έχουμε πάρει διαφορά. Πέρσι είχα έρθει τον Δεκέμβριο, η ομάδα ήταν πίσω και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μονίμως κυνηγούσαμε. Φέτος μπήκαμε από την αρχή μπροστά στη βαθμολογία, μας κυνηγάνε οι άλλες ομάδες και είναι πολύ δύσκολο για αυτές να ακολουθήσουν τον Άρη. Το βλέπουμε και από τους αντιπάλους μας που μας αντιμετωπίζουν γνωρίζοντας και οι ίδιο ότι είναι υποδεέστεροι».

Για τους λόγους που ο Άρης δεν αποδίδει όπως αρκετοί θα περίμεναν: «Ο βασικός λόγος είναι ότι η ομάδα χτίστηκε σε ένα βράδυ. Από κει και πέρα όμως, δεν υπάρχουν όμως δικαιολογίες γιατί όλοι μας είμαστε έμπειροι παίκτες με ποιότητα και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και πρέπει να γίνουμε ομάδα γρήγορα. Το πιο σημαντικό όμως πριν το καλό ποδόσφαιρο, ήταν να μαζέψουμε τους απαιτούμενους βαθμούς».

Για το αν θα βοηθήσει η διακοπή ώστε ο Άρης να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι για μας θα είναι μεγάλο συν, δεν θα έχουμε την πίεση του χρόνου. Δεν θα έχουμε και άγχος γιατί βαθμολογικά θα ξεκινήσουμε από το +10 και ίσως με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Θα δώσουμε βάση στις προπονήσεις ώστε η ομάδα να προσφέρει εκτός από ουσία και θέαμα».

Για το αν σκέφτεται την επόμενη χρονιά: «Θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο και μετά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να κάνουμε σχέδια για του χρόνου».