Βαθμολογία

Βενγκέρ: «Έξι με οχτώ ομάδες για τον τίτλο»

Πολλούς «μνηστήρες» για τον φετινό τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ βλέπει ο Αρσέν Βενγκέρ και έκανε λόγο για ... 6-8 συλλόγους που τους δίνει πιθανότητες σοβαρής διεκδίκησης της κορυφής! «Δέκα μέρες εκτός ο Αλέξις, δεν επιστρέφει πριν το νέο έτος ο Γουίλσιρ» είπε στ' αγωνιστικά.  

Ο Αλσατός κόουτς παραχώρησε νωρίς το πρωί συνέντευξη Τύπου για την προσεχή αναμέτρηση πρωταθλήματος απέναντι στην Άστον Βίλα, στη 16η αγωνιστική και τόνισε ότι: «Σε κάθε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ανεξάρτητα από τους στόχους σου, οφείλεις να σκέφτεσαι και το επόμενο ματς πρωταθλήματος...».

Ο ισχυρισμός του αυτός, έχει να κάνει με την άποψη που ασπάζεται περί της προσπάθειας που χρειάζεται να κάνει φέτος κάθε ομάδα της Πρέμιερ για να φτάσει στην... πηγή και να πιεί νερό, πράγμα για το οποίο υπογράμμισε: «Ίσως κριθεί σε λιγότερους από 80 βαθμούς... Έξι με οχτώ ομάδες θα συμμετέχουν στην κούρσα για την κορυφή».

Φυσικά δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Ολιβιέ Ζιρού που με το χατ-τρικ του οδήγησε την Άρσεναλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Βενγκέρ να δηλώνει ότι «ο Γάλλος προσπαθεί συνεχώς για να γίνει καλύτερος».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους «χωριάτες» και την ανάγκη να στρέψει την απόλυτη προσοχή της η ομάδα του στο πρωτάθλημα ξεχνώντας μέχρι τον Φεβρουάριο τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη, ο κόουτς των Λονδρέζων είχε να πει: «Η Βίλα έχει έναν έξυπνο προπονητή και πρέπει να τον αφήσουν όλοι να δουλέψει. Είμαστε ανταγωνιστές, οπότε θα πρέπει να προσέξω κι εγώ τι σκέφτεται και πως θα παρουσιάσει την ομάδα του ώστε να μπορέσω να παρουσιάσω κάτι καλύτερο».

Επί του αγωνιστικού, γνωστοποίησε ότι ο Αλέξις Σάντσες δεν θα είναι διαθέσιμος αφού χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο να μείνει εκτός, ενώ ο Τζακ Γουίλσιρ δεν προλαβαίνει κάποιο ματς μέσα στο 2015 και θα επιστρέψει σαν... Πρωτοχρονιάτικο δώρο.