Βαθμολογία

«Τιμή και προνόμιο που υπήρξα προπονητής της Σουόνσι»!

Ένας πραγματικός gentleman! O Γκάρι Μονκ, όχι μόνο δεν κρατά κακία στη διοίκηση της Σουόνσι για την απόλυσή του από τον πάγκο, αλλά λίγο πριν περάσει οριστικά την πόρτα της εξόδου αποχαιρέτησε την πολυαγαπημένη του ομάδα με μια συγκλονιστική δήλωση!  

«Τιμή μου που έκατσα στον πάγκο της ομάδας», «είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι παίκτες θα καταφέρουν να την βγάλουν από τη δύσκολη θέση», «έδωσα αίμα, ιδρώτα στους οπαδούς», ήταν ορισμένες από τις ατάκες του νεαρού προπονητή, ο οποίος είχε για όλους να πει έναν καλό λόγο! Ούτε… καρφιά, ούτε υπονοούμενα! Απλά αντίο και ευχαριστώ… Απόσπασμα από την αποχαιρετιστήρια δήλωσή του:

«Λυπάμαι πολύ που αποχωρώ από αυτή τη ξεχωριστή ομάδα. Τα τελευταία 12 χρόνια ήμουν μέλος της οικογένειας της Σουόνσι. Ήταν τιμή και προνόμιο να παίξω και να προπονήσω αυτή την ομάδα. Είμαι της άποψης πως σε όποια ομάδα πας, οι οπαδοί αξίζουν το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα σου. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι έδωσα αυτά και περισσότερα!

H μεγαλύτερη τιμή που ένιωσα στην καριέρα μου ήταν που φόρεσα τη λευκή φανέλα. Ως προπονητής η περσινή σεζόν ήταν ιστορική με την κατάληψη της 8ης θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε καλά, όμως δυστυχώς ήρθαν τελευταία τα αρνητικά αποτελέσματα. Όλοι στην ομάδα από εμένα, το τιμ μου, τους παίκτες δούλεψαν σκληρά για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι μόλις αυτοί οι παίκτες καταφέρουν να δείξουν πάλι τις πραγματικές τους δυνατότητες, η ομάδα θα ανέβει!

Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανος για όσα έκανα αυτούς τους 22 μήνες που κάθισα στον πάγκο. Θα ήθελα να συνέχιζα, διότι πιστεύω πολύ ότι θα μπορούσαμε μαζί να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τώρα, όμως, θα πάρω τον χρόνο μου για να βελτιωθώ και να προετοιμαστώ για την επόμενη πρόκλησή μου».