Βαθμολογία

Εκτός στοιχήματος Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος

Μία απόφαση που προκαλεί έκπληξη έλαβε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη (10/12). Συγκεκριμένα, αποφάσισε να θέσει εκτός κουπονιού του ΟΠΑΠ τις ΠΑΕ Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος, καθώς έκρινε ότι το μεταξύ τους ματς ήταν χειραγωγημένο.

Πρόκειται για κάτι το οξύμωρο, καθώς η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε κριθεί από την αθλητική δικαιοσύνη και οι δύο ομάδες είχαν αθωωθεί, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Η ΕΕΑ, πάντως, βάσει της ευχέρειας που της δίνει ο νόμος, έχει το δικαίωμα να αποκλείσει τις ομάδες από το στοίχημα του ΟΠΑΠ, όπως κι έπραξε.

Αντίθετα, κατά την ακρόαση για το ματς του Παναιγιάλειου με την Ερμιονίδα δεν βρέθηκαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την χειραγώγησή του.nΠαράλληλα, έγιναν οι ακροάσεις για τα ματς Αχαρναϊκός - Καλλιθέα και Εργοτέλης - Χανιά, με τις αποφάσεις να αναβάλλονται για την επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικά: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

- Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή θεωρεί ύποπτο χειραγώγησης τον ως άνω αγώνα και αποφασίζει την αφαίρεση των δυο ως άνω ομάδων από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.

- Ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση αυτού του αγώνα.

- Ακρόαση ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15

- Ακρόαση ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 17.12.15».